Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) - via village Studor

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) (via village Studor)

 
Starting point: Hotavlje (421 m)
Destination: Kucelj (above Kopačnica) (920 m)
Path name: via village Studor
Time of walking: 2 h 10 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 499 m
Altitude difference (by path): 520 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 482
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 41
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Iz Železnikov, Kranja ali Medvod se zapeljemo v Škofjo Loko, od tam pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Gorenje vasi v Poljanski dolini in Žirem. Za Gorenjo vasjo, v naselju Hotavlje, pa v križišču za Gostilno Lipan zapustimo glavno cesto proti Žirem in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri smučišča Cerkno in vasi Leskovica. Še pred koncem Hotavelj pa zavijemo desno v smeri poti na Blegoš, podjetja Marmor Hotavlje in Loške zadruge (naravnost Kopačnica, Leskovica in smučišče Cerkno). Po približno 100 metrih od križišča prispemo do Loške zadruge, kjer parkiramo.
b) Iz Horjula ali Polhovega Gradca se zapeljemo v Lučine, od tam pa se spustimo v Gorenjo vas. V Gorenji vasi nadaljujemo levo proti Žirem, nato pa v Hotavljah v križišču za Gostilno Lipan nadaljujemo desno v smeri smučišča Cerkno in vasi Leskovica. Še pred koncem Hotavelj pa zavijemo desno v smeri poti na Blegoš, podjetja Marmor Hotavlje in Loške zadruge (naravnost Kopačnica, Leskovica in smučišče Cerkno). Po približno 100 metrih od križišča prispemo do Loške zadruge, kjer parkiramo.
c) Z Vrhnike, Logatca ali Spodnje Idrije se zapeljemo v Žiri, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Gorenji vasi in Škofji Loki, mi pa se po glavni cesti peljemo le do kraja Hotavlje, kjer zavijemo levo v smeri smučišča Cerkno in vasi Leskovica. Še pred koncem Hotavelj pa zavijemo desno v smeri poti na Blegoš, podjetja Marmor Hotavlje in Loške zadruge (naravnost Kopačnica, Leskovica in smučišče Cerkno). Po približno 100 metrih od križišča prispemo do Loške zadruge, kjer parkiramo.
d) Najprej se zapeljemo v Cerkno, od tam pa z vožnjo nadaljujemo preko prevala Kladje (Podlanišče) proti Sovodnju. Iz Sovodnja z vožnjo nadaljujemo ob potoku Hobovščica, nato pa v nekoliko večjem križišču nadaljujemo levo v smeri Gorenje vasi (desno Žiri). Po glavni cesti proti Škofji Loki se peljemo do kraja Hotavlje, kjer zavijemo levo v smeri smučišča Cerkno in vasi Leskovica. Še pred koncem Hotavelj pa zavijemo desno v smeri poti na Blegoš, podjetja Marmor Hotavlje in Loške zadruge (naravnost Kopačnica, Leskovica in smučišče Cerkno). Po približno 100 metrih od križišča prispemo do Loške zadruge, kjer parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po cesti naprej, le ta pa nas hitro pripelje do podjetja Marmor Hotavlje, za katerim se Hotavlje končajo. Pot naprej nas vodi ob potoku Volaščica, iz bližnjega križišča pa gremo levo v smeri Volake in Čabrač (desno Suša in Malenski Vrh). Hitro prispemo v Volako, kjer nadaljujemo naravnost (desno sv. Jedert in Blegoš), nato pa še kar nekaj časa hodimo ob Volaščici.
Nekoliko naprej iz križišča nadaljujemo rahlo levo v smeri vasi Debeni, Studor in Leskovica, kratek čas pa nadaljujemo ob potoku Studorščica, od katerega pa se v levem ovinku oddaljimo. Višje zapustimo strnjen gozd in ob občasnih razgledih prispemo do naselja Debeni, kjer opazimo starejšo markacijo. Asfaltna cesta nas višje pripelje v vas Studor, kjer na desni ob prvih hišah opazimo kamnito znamenje, mi pa gremo na prvem križišču levo, nekoliko naprej za kozolcem pa še enkrat levo na gozdno cesto, ki se prehodno zmerno spusti. Sledi prečenje pobočij Jureževega vrha (866 m), nato pa že prispemo na pobočja Kuclja (920 m), kjer se cesta prične vidneje vzpenjati. Še preden cesta zapusti gozd gremo z nje rahlo desno na kolovoz, ki nas iz gozda pripelje na travnike manjše planote Makovc, kjer se nam odpre pogled na Blegoš in kjer se nam z leve priključi še pot skozi Srednje Brdo.
Tu nadaljujemo rahlo desno in ob pogledu na okoliško hribovje prispemo na manjše sedelce, kjer zapustimo širši kolovoz in gremo desno na nekoliko ožjega, z njega pa takoj levo na kolovoz, ki se prečne vzpne proti levi. Malo naprej ponovno zapustimo gozd v katerega smo vstopili na manjšem sedelcu in se nato ob lepih razgledih vzpenjamo po prisojnih pobočjih Kuclja. Za razglednim delom se vrnemo v gozd, po nekaj minutah pa se priključimo še označeni poti iz Kopačnice.
Tu gremo desno in v nekaj 10 korakih nadaljnje hoje dosežemo 920 metrov visok vrh.
Opis in slike se nanašajo na stanje januarja 2021.

On the way: Volaka (460m), Debeni (680m), Studor (730m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica) hotavlje - Kucelj (above Kopačnica)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing