Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Hotel Plesnik - Plesnikova planina -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsplesnikova planina / Hotel Plesnik - Plesnikova planina
  

Hotel Plesnik - Plesnikova planina

 
Starting point: Hotel Plesnik (760 m)
Destination: Plesnikova planina (1319 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 559 m
Altitude difference (by path): 559 m
Map: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 2640
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 35
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Najprej se zapeljemo v Logarsko dolino (vstopnina za osebni avto 7 eur (julij 2016)), nato pa se peljemo do križišča, kjer nas oznake za Hotel Plesnik usmerijo rahlo levo (rahlo desno slap Rinka). Od križišča se peljemo še nekaj 100 metrov, nato pa parkiramo na parkirišču v bližini hotela.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po ožji asfaltni cesti, ki nas mimo drevesa Plesnikova brest v nekaj minutah pripelje do kmečke hiše Ojstrica, kjer nadaljujemo levo v smeri Plesnikove planine, Strelovca in Koče na Klemenči jami (pot preko Plesnikove planine). Malo naprej prispemo do Turistične kmetije Plesnik, nekoliko naprej pa še do konca vozne ceste pri gospodarskem poslopju, kjer nas rdeči kažipoti usmerijo desno na kolovoz, po katerem se ob lepih pogledih vzpnemo do gozda. Na bližnjem razpotju kolovozov nadaljujemo levo, nato pa sledimo markacijam, ki nas po dokaj zaraščeni poti pripeljejo do širše makadamske ceste. Po cesti hodimo do desnega ovinka, tam pa poiščemo nadaljevanje markirane poti. Markirana pot, ki se v zadnjem času precej zarašča, se nekoliko višje vrne na cesto, po cesti pa hodimo do križišča, kjer nadaljujemo desno. Nekaj 10 korakov za križiščem nas markacije povedejo levo, na krajšo lestev, za njo pa stopimo na zaraščeno pot. Višje še nekajkrat prečimo v nadaljevanju slabšo cesto, pot po kateri hodimo pa je na nekaj zaraščenih jasah oz. posekah povsem zaraščena in med grmičevjem komaj sledljiva. Višje se nam nekajkrat odpre lep razgled na vrhove nad Logarsko dolino, mi pa prečimo še nekaj kolovozov, nato pa mimo korita z vodo stopimo iz gozda na spodnji del Plesnikove planine. Ko stopimo iz gozda sledi še kratek vzpon in prispemo do Plesnikovega stanu na Plesnikovi planini.
Ker je markirana pot na več delih povsem zaraščena, je primernejše, da za hojo uporabimo cesto, ki večkrat seka planinsko pot.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (julij).

Trip can be prolonged to next destinations: Icmanikova planina (1 h 15 min), Logarska peč (1 h 20 min), Strelovec (2 h)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina hotel_plesnik - Plesnikova planina
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing