Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Hudajužna - Porezen -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Hudajužna - Porezen

 
Starting point: Hudajužna (385 m)
Destination: Porezen (1630 m)
Path name: -
Time of walking: 3 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 1245 m
Altitude difference (by path): 1245 m
Map: Julijske Alpe - vzhodni del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Author: v
Views: 24282
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 20
Number of comments: 9
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Mosta na Soči gremo proti Idriji. V Bači pri Modreju zavijemo levo v smeri Podbrda. Peljemo se skozi vasi Klavže, Kneža in Grahovo, po Koritnici pa prispemo v Hudajužno. Dobrih 50 metrov pred tablo, ki označuje konec vasi, na desno zagledamo majhen most prek reke Bača. Takoj ko ga prečimo na levo zagledamo prostor, kjer lahko parkiramo avto.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča krenemo pod železniški podhod in po nekaj korakih naletimo na razpadajočo hišo, kjer je dobro opazna markacija za Porezen. Sledimo hudourniku, nad katerim se vleče slabo vidna in precej zdelana pot. Po nekaj trenutkih nas pot privede do ostankov mosta (trije kosi železa), od koder hodimo po strugi hudournika še približno sto metrov naprej, nato pa na desni strani zagledamo kup podrtega drevja in nad njim markacije. Ko se nam uspe dvigniti nad hudournik, se pot popravi in tudi markacije so od tu naprej pogostejše.
Nadaljnja hoja nas pripelje do stare hiše, tam pa se pot obrne v drugo smer. Začne se z zmernim vzponom, ki nas privede do grebena. Nekaj časa hodimo po grebenu, mimo že skoraj propadlih objektov, nato pa se strmo vzpnemo in pridemo na vrh Durnika.
Po razgibanem grebenu nadaljujemo proti vzhodu, mimo Robija vrha, dokler ne pridemo na rob planote, kjer se nam odpre veličasten pogled na jug. Pot nas skozi smrekov gozd vodi tik nad južnim robom planote, dokler ne pridemo ven iz gostega gozda in se priključimo poti, ki pride iz Podbrda. Po nekaj korakih smo spet na razpotju poti, kjer se držimo levo. Do vrha nam preostane še zadnjih sto višinskih metrov hoje po grebenu.

On the way: Durnik (1152m)
Trip can be prolonged to next destinations: Dom na Poreznu
Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
hudajuzna - Porezen hudajuzna - Porezen hudajuzna - Porezen hudajuzna - Porezen hudajuzna - Porezen hudajuzna - Porezen hudajuzna - Porezen hudajuzna - Porezen hudajuzna - Porezen hudajuzna - Porezen hudajuzna - Porezen hudajuzna - Porezen hudajuzna - Porezen hudajuzna - Porezen hudajuzna - Porezen hudajuzna - Porezen hudajuzna - Porezen hudajuzna - Porezen hudajuzna - Porezen hudajuzna - Porezen
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing