Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Janževski Vrh (Uran) - Ribnica na Pohorju -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Pohorje, Dravinjske gorice and Halozeribnica na pohorju / Janževski Vrh (Uran) - Ribnica na Pohorju
  

Janževski Vrh (Uran) - Ribnica na Pohorju

 
Starting point: Janževski Vrh (Uran) (435 m)
Destination: Ribnica na Pohorju (715 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 40 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 280 m
Altitude difference (by path): 300 m
Map: Pohorje - izletniška karta 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 390
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 33
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

S ceste Maribor - Dravograd, pred naseljem Brezno zavijemo levo (iz smeri Dravograda desno) v smeri Podvelke, Ribnice na Pohorju in Ribniške koče. Za mostom preko reke Drave prispemo v Podvelko, mi pa cesti v nadaljevanju sledimo v smeri Ribnice na Pohorju. Pot naprej nas pripelje do naselja Janževski Vrh, mi pa se po dolini potoka Velka peljemo do križišča ob gostilni in trgovini Uran, kjer se v levo odcepi cesta proti Lovrencu in Lehnu na Pohorju. Parkiramo na manjšem urejenem parkirišču ob križišču.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo ob glavni cesti proti Ribnici na Pohorju. Že po 100 metrih se v desno odcepi markirana pot na Janževski vrh, mi pa nadaljujemo po cesti, ki nas vodi mimo kovačije pri Kovaču in kapelice. Naselje Janževski Vrh se kmalu konča, mi pa ob glavni cesti nadaljujemo še kar nekaj časa. Na nekaj manjših križiščih nadaljujemo naravnost, ko pa markirana pot zavije desno v Slivniški jarek pa zapustimo glavno cesto in nadaljujemo desno proti Pesniku.
Pot naprej nas vodi po zložni makadamski cesti, ki poteka ob potoku Slivnica, na označenem križišču pa gremo levo, ponovno proti Pesniku. Sledi nekoliko bolj strm vzpon, višje pa se nam odpre tudi nekaj razgleda na okoliške hribe. Višje na nekaj križiščih sledimo markacijam, nato pa po desni strani obide cerkev sv. Lenarta, ki se nahaja nad pokopališčem in je s poti oddaljena približno 2 minuti. Pot naprej nas vodi še mimo nekaj kapelic, nato pa se vrnemo na glavno cesto, kateri sledimo v desno. Nekoliko naprej od križišča že prispemo v Ribnico na Pohorju, do središča vasi pa nas loči še nekaj minut lahkotne hoje.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (marec).

On the way: Sv. Lenart (697m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju janzevski_vrh_uran - Ribnica na Pohorju
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing