Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Koča na Gozdu - Poštarski dom na Vršiču - on old road

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpspoštarski dom na vršiču / Koča na Gozdu - Poštarski dom na Vršiču
  

Koča na Gozdu - Poštarski dom na Vršiču (on old road)

 
Starting point: Koča na Gozdu (1226 m)
Destination: Poštarski dom na Vršiču (1688 m)
Path name: on old road
Time of walking: 1 h 20 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 462 m
Altitude difference (by path): 462 m
Map: Kranjska Gora 1:30.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 6764
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 28
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Kranjske Gore se preko prelaza Vršič peljemo proti Bovcu ali obratno, a le do Koče na Gozdu, kjer parkiramo na parkirišču pred kočo.

Path description (Slovenian language):

Od Koče na Gozdu nadaljujemo po Ruski cesti proti prelazu Vršič. Po nekaj serpentinah se cesta položi in ta nas pripelje do večjega travnika, ob katerem so številne informativne table. Od tu asfaltni cesti sledimo le še nekaj 10 m, nato pa na levi strani opazimo začetek stare ceste oz. mulatjere, ki vodi proti Poštarskemu domu na Vršiču.
Pot na začetku obide leseno kočo, nato pa se v številnih serpentinah prične zmerno vzpenjati. Višje se nam priključi še pot od Erjavčeve koče, mi pa še naprej nadaljujemo po široki mulatjeri, ki le malo naprej preči nekoliko bolj strmo pobočje (v snegu nevarnost plazu in zdrsa). Višje se gozd razredči, pot pa postopoma preide na jugovzhodna pobočja Vršiča (1737 m). Tu se pot še dodatno položi in nas ob vse lepših razgledih na okoliške gore hitro pripelje do Poštarskega doma na Vršiču.

Trip can be prolonged to next destinations: Vršič vrh, Sovna glava
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču koca_na_gozdu - Poštarski dom na Vršiču
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing