Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Koča na Klopnem vrhu - Koča na Šumiku -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Pohorje, Dravinjske gorice and Halozekoča na šumiku / Koča na Klopnem vrhu - Koča na Šumiku
  

Koča na Klopnem vrhu - Koča na Šumiku

 
Starting point: Koča na Klopnem vrhu (1260 m)
Destination: Koča na Šumiku (1100 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: -160 m
Altitude difference (by path): 75 m
Map: Pohorje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 4755
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 28
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Dravograd, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Mariboru. Kmalu za krajem Ožbalt zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo desno preko mostu čez reko Dravo v smeri kraja Lovrenc na Pohorju. Na drugi strani reke se cesta prične nekoliko vzpenjati in nas že kmalu pripelje na naslednje križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri vasi Činžat (desno Lovrenc na Pohorju). V Činžatu, kjer se nam priključi še cesta iz Ruš nadaljujemo desno v smeri Koče na Klopnem vrhu. Nad vasjo cesta postane makadamska, le ta pa se sprva vzpenja ob Lamprehtovem potoku. Višje nas cesta vodi mimo kmetije Lampreht, mi pa cesti v križiščih sledimo v smeri Koče na Klopnem vrhu. Ko prispemo do omenjene koče, pa parkiramo na primernem mestu ob njeni bližini.
b) Zapeljemo se v Ruše (do sem iz Maribora ali Selnice ob Dravi) nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Lovrencu na Pohorju. Ko prispemo do vasi Činžat, zapustimo cesto, ki vodi proti Lovrencu na Pohorju in z vožnjo nadaljujemo levo po sprva še asfaltni cesti v smeri Koče na Klopnem vrhu. Nad vasjo cesta postane makadamska, le ta pa se sprva vzpenja ob Lamprehtovem potoku. Višje nas cesta vodi mimo kmetije Lampreht, mi pa cesti v križiščih sledimo v smeri Koče na Klopnem vrhu. Ko prispemo do omenjene koče, pa parkiramo na primernem mestu ob njeni bližini.
c) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Slovenske Konjice ter z vožnjo nadaljujemo proti omenjenemu kraju. Iz Slovenskih Konjic nadaljujemo proti Zrečam, mi pa v nadaljevanju cesti sledimo v smeri Rogle. Ko prispemo na Roglo nadaljujemo vožnjo po glavni cesti, mi pa se po njej spustimo do Koče na Pesku. Pri omenjeni koči nadaljujemo desno v smeri Osankarice in Koče na Klopnem vrhu. V nadaljevanju makadamski cesti, nato na vseh naslednjih križiščih sledimo v smeri Koče na Klopnem vrhu. Parkiramo na primernem mestu v bližini omenjene koče.

Path description (Slovenian language):

Od Koče na Klopnem vrhu nadaljujemo po cesti v smeri Osankarice in Koče na Šumiku. Cesta nas že kmalu pripelje na prvo križišče, kjer nadaljujemo naravnost (desno Koča na Pesku in Rogla). Od križišča hodimo po široki makadamski cesti le še nekaj 10 metrov, nato pa se usmerimo rahlo desno na sprva širok kolovoz. Kolovoz nas sprva vodi mimo spomenika NOB, nato pa nas pripelje na travnik, kjer se le ta zoži. Na drugi strani travnika prečimo potoček, nato pa se prehodno pričnemo nekoliko strmeje vzpenjati. Višje se spet nekoliko širši kolovoz položi ter nas po nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje na označeno razpotje.
Nadaljujemo po širšem kolovozu v smeri Koče na Šumiku (rahlo desno Osankarica in Falski ribnik). Nekaj časa še nadaljujemo po kolovozu, nato pa nas ta pripelje do makadamske ceste, po kateri se postopoma pričnemo zmerno spuščati. Nekoliko nižje zapustimo cesto in pot nadaljujemo po vzporednem kolovozu, kateri pa se že kmalu vrne na cesto. Nekaj časa hodimo po cesti, nato pa ponovno nadaljujemo desno, tokrat na lepo gozdno pot, ki se nadaljuje desno od makadamske ceste. Nižje nas pot pripelje do lesene koče, za katero se vrnemo na cesto. Po cesti se še kratek čas spuščamo, nato pa prispemo na označeno razpotje, kjer se desno navzdol odcepi markirana pot proti slapu Šumik in Ruški koči, mi pa nadaljujemo naravnost po cesti v smeri Smolnika in Ruš. Le malo naprej prispemo do manjšega križišča, kjer nadaljujemo naravnost, nato pa nadaljujemo desno navzdol na pešpot, po kateri se spustimo do parkirišča ob Koči na Šumiku. Od parkirišča nas do koče loči le še nekaj 10 korakov lahkotne hoje.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku koca_na_klopnem_vrhu - Koča na Šumiku
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing