Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kolnica - Hunting cottage Talež - by road

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Kolnica - Hunting cottage Talež (by road)

 
Starting point: Kolnica (500 m)
Destination: Hunting cottage Talež (725 m)
Path name: by road
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 225 m
Altitude difference (by path): 250 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 7401
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 19
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Naklo, Podtabor ali Brezje, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Krope. V križišču, kjer se v smeri naravnost nadaljuje cesta proti Kropi zavijemo desno ter se v nadaljevanju peljemo skozi Kamno Gorico. Naprej se še nekaj časa peljemo po Lipniški dolini, nato pa zavijemo levo v smeri Spodnje Lipnice ter Lovske koče na Taležu. Za zaselkom Kolnica se asfalt konča in cesta nas popelje v gozd. Parkiramo na primernem mestu ob cesti.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Lesce ali Radovljica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Radovljice ter pozneje vasi Lancovo, Lipnica ter Kamna Gorica. V nadaljevanju cesta preko mostu preči reko Savo ter se na drugi strani postopoma prične vzpenjati. Pot naprej nas vodi skozi Lancovo, nato pa se spustimo v Lipniško dolino, kjer že kmalu zavijemo desno v Spodnjo Lipnco. Cesta nas nato vodi mimo izvira Lipnice in zaselka Kolnica, kjer se asfalt konča. Parkiramo na primernem mestu ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po makadamski cesti, ki se sprva zložno, nato pa zmerno vzpenja skozi gozd. Nekaj časa hodimo po cesti, nato pa mimo območja vodnega zajetja prispemo do mesta, kjer se nam z desne priključi markirana pot iz doline.
Tu nadaljujemo naravnost (levo sprva po kolovozu Vodiška planina in Goška Ravan) ter pot še naprej nadaljujemo po cesti. Višje nas cesta pripelje na označeno križišče, kjer nadaljujemo desno v smeri Lovske koče na Taležu. Od križišča naprej se cesta najprej nekoliko spusti, nato pa se zravna in nas pripelje do naslednjega križišča, kjer ponovno nadaljujemo desno. Pot še nekaj časa nadaljujemo po cesti, nato pa prispemo do Lovske koče na Taležu, od katere se nam ob lepem vremenu odpre lep razgled.

Trip can be prolonged to next destinations: Tolsti vrh (Talež)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
kolnica - Hunting cottage Talež kolnica - Hunting cottage Talež kolnica - Hunting cottage Talež kolnica - Hunting cottage Talež kolnica - Hunting cottage Talež kolnica - Hunting cottage Talež kolnica - Hunting cottage Talež kolnica - Hunting cottage Talež kolnica - Hunting cottage Talež kolnica - Hunting cottage Talež kolnica - Hunting cottage Talež kolnica - Hunting cottage Talež kolnica - Hunting cottage Talež kolnica - Hunting cottage Talež kolnica - Hunting cottage Talež kolnica - Hunting cottage Talež kolnica - Hunting cottage Talež kolnica - Hunting cottage Talež kolnica - Hunting cottage Talež
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing