Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kolnica - Planinski dom Goška ravan -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Kolnica - Planinski dom Goška ravan

 
Starting point: Kolnica (500 m)
Destination: Planinski dom Goška ravan (933 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 433 m
Altitude difference (by path): 440 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 7128
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 26
Number of comments: 3
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Naklo, Podtabor ali Brezje, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Krope. V križišču, kjer se v smeri naravnost nadaljuje cesta proti Kropi zavijemo desno ter se v nadaljevanju peljemo skozi Kamno Gorico. Naprej se še nekaj časa peljemo po Lipniški dolini, nato pa zavijemo levo v smeri Spodnje Lipnice ter Lovske koče na Taležu. Za zaselkom Kolnica se asfalt konča in cesta nas popelje v gozd. Parkiramo na primernem mestu ob cesti.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Lesce ali Radovljica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Radovljice ter pozneje vasi Lancovo, Lipnica ter Kamna Gorica. V nadaljevanju cesta preko mostu preči reko Savo ter se na drugi strani postopoma prične vzpenjati. Pot naprej nas vodi skozi Lancovo, nato pa se spustimo v Lipniško dolino, kjer že kmalu zavijemo desno v Spodnjo Lipnico. Cesta nas nato vodi mimo izvira Lipnice in zaselka Kolnica, kjer se asfalt konča. Parkiramo na primernem mestu ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po makadamski cesti, ki se sprva zložno, nato pa zmerno vzpenja skozi gozd. Nekaj časa hodimo po cesti, nato pa mimo območja vodnega zajetja prispemo do mesta, kjer se nam z desne priključi markirana pot iz doline.
Tu zapustimo cesto in pot nadaljujemo levo v gozd, kjer sledimo sicer vidni, a težje sledljivi stezici, ob kateri so markacije redke in mnoge že zelo obledele. V nadaljevanju se vzpenjamo skozi gozd, sprva po še širših kolovozih, nato pa pot postane bolj strma in se večinoma nadaljuje po gozdnih stezah ter starih kolovozih. Orientacijsko kar precej težavna pot, ki je tudi v nadaljevanju slabo markirana, pa nas višje pripelje do gozdne ceste, kateri sledimo v levo do bližnjega križišča. S križišča ne nadaljujemo po levi niti ne po desni cesti, temveč naravnost na markirano pešpot, ki se nadaljuje po in ob kolovozu. Pot se kmalu strmo vzpne ter nas v nekaj minutah pripelje do širšega kolovoza, po katerem se vzpnemo do bližnje gozdne ceste. Ko stopimo na cesto ponovno nadaljujemo levo, nas pa cesta v nekaj 10 korakih nadaljnje hoje pripelje do planine Goška ravan. Tu nadaljujemo desno in se sprehodimo do bližnjega planinskega doma.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan kolnica - Planinski dom Goška ravan
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing