Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Krapina - Sušec (Strahinjščica) - put sedam zavoja

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Krapina - Sušec (Strahinjščica) (put sedam zavoja)

 
Starting point: Krapina (220 m)
Destination: Sušec (Strahinjščica) (846 m)
Path name: put sedam zavoja
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 626 m
Altitude difference (by path): 626 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Author: Marx
Views: 1691
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 38
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Na Hrvaško pridemo čez MP Gruškovlje / Macelj. Peljemo v smeri Zagreba, ampak le do izvoza Đurmanec, kjer zapustimo avtocesto. V vasi na krožnem križišču gremo v smeri Krapine. Ko pridemo do prehoda preko železniške proge zavijemo levo v smeri Podgore. Zdaj smo v Krapini in gremo skozi podvoz zagorske magistrale in spet zavijemo levo. Zdaj sledimo tej cesti (ob poti bomo opazili tudi markacije) vse do večjega parkirišča ob tovarni Ekovent, kjer lahko parkiramo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča gremo navzgor proti vzhodu, v pomoč pa so nam markacije. Sprva hodimo po asfaltni cesti, ki se najprej strmo, nato pa zložno vzpenja skozi gozd, višje pa skozi vas Strahinje. Po kakšnih 20 minutah zagledamo vhod v gozd, ki je označen s turistično tablo. Tukaj, oziroma ob cesti, je še nekaj mest, kjer lahko pustimo vozilo.
Naša pot se strmo dviga in že kmalu zavije desno, prečka potok in zapusti gozd. Tu gremo levo navzgor po običajno blatnem kolovozu ob daljši jasi.
Kolovoz nas pripelje do gozda, kjer zavije na zahod. Od tu se v sedmih ovinkih hitro vzpenjamo po južnem pobočju in po kar strmi poti prispemo do planinske koče na Strahinjščici. Med prvim in drugim ovinkom je deset minut, potem pa so ovinki vsako minuto.
V planinski koči, ki je odprta ob vikendih se lahko okrepčamo ali tudi prespimo.
Od koče gremo v smeri Gornje Jesenje, ampak le dvajset metrov, ker nato hitro zavijemo desno nazaj v gozd. Pot sprva poteka po širši vlaki, potem zavije na ožjo pot in postane kar strma. Na strmem delu, ki je med in po dežju precej drsno nam je v pomoč lesena ograja. Strma pot nas nato pripelje na razgledišče Dedek.
Z Dedka, ki je tudi primerno vzletišče za jadralne padalce se nam odpre lep razgled na jug in zahod. Številnim planincem je to tudi končni cilj, mi pa bomo šli naprej na vzhod. Pot se tu položi in poteka po ozkem grebenu Strahinjščice. Na nekaj izpostavljenih mestih je tudi narejena lesena ograja.
Pot prehodno zapusti greben in poteka po južnem pobočju, ampak ko se greben prehodno razširi se vrne nanj. Sledi še nekaj hoje in pot nas pripelje na vrh.
Na samem vrhu Sušec je ogromna vrba. Vpisne knjige ni (ta je v koči), le žig. Ker vrh prerašča gozd razgleda ni.

Tovarna Ekovent - vhod v gozd 15 min.
vhod v gozd - koča 45 min.
koča - Dedek 10 min.
Dedek - vrh Sušec 20 min.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica) krapina - Sušec (Strahinjščica)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing