Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom

 
Starting point: Kupljenik (642 m)
Destination: Gradišče pod Babjim zobom (824 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 25 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 182 m
Altitude difference (by path): 182 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 928
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 23
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Bledu in dalje proti Bohinju. Ko se Bled konča, se najprej v desno odcepi cesta proti Bohinjski Beli, približno 1,5 km naprej, na vrhu klanca pa v levo cesta proti vasi Kupljenik. Nadaljujemo proti Kupljeniku ter z vožnjo nadaljujemo po vzpenjajoči se asfaltni cesti, kateri sledimo do omenjenega naselja. V naselju, sicer na delu, kjer ni hiš, prispemo do leve serpentine, sredi katere se v desno odcepi kratka cesta k označenemu parkirišču.
b) Najprej se zapeljemo v Podbrdo od tam pa v Bohinjsko Bistrico (z avtovlakom ali preko Soriške planine). Iz Bohinjske Bistrice z vožnjo nadaljujemo proti Bledu. Še preden prispemo na Bled, pa bomo prišli do križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti vasi Kupljenik (odcep z glavne ceste je označen). Nadaljujemo proti Kupljeniku ter z vožnjo nadaljujemo po vzpenjajoči se asfaltni cesti, kateri sledimo do omenjenega naselja. V naselju, sicer na delu, kjer ni hiš, prispemo do leve serpentine, sredi katere se v desno odcepi kratka cesta k označenemu parkirišču.

Path description (Slovenian language):

Z označenega parkirišča nadaljujemo po slabši cesti v smeri jame pod Babjim zobom in Babjega zoba. Cesta nas najprej vodi ob robu pašnika, od koder se nam prehodno odpre lep razgled, ki seže vse do najvišjih vrhov Karavank, nato pa za levim ovinkom pot preide v gozd. Širok kolovoz pri bližnjem vodovodnem objektu zavije ostro desno, nato pa se prečno vzpenja proti desni. Nekoliko višje markirana pot (kolovoz) proti Babjemu zobu zavije levo, mi pa nadaljujemo desno, na nekoliko ožji kolovoz, ki vodi proti jami pod Babjim zobom (ob razpotju so samo oznake za Babji zob).
Po krajšem vzponu prispemo na naslednje, tokrat dobro označeno razpotje, kjer se v levo odcepi še ena od poti na Babji zob, mi pa nadaljujemo naravnost ter markirani poti proti jami pod Babjim zobom sledimo do večje jase, ob robu katere se nahajajo svisli.
Pri svislih zapustimo markirano pot in nadaljujemo desno po slabše opazni stezici, ki po levi strani obide svisli. V nadaljevanju nas pot vodi po neizraziti dolinici, v zgornjem delu pa nadaljujemo rahlo levo ter se vzpnemo na manjši greben, kateremu sledimo v desno, po njem pa se v minuti ali dveh nadaljnje hoje povzpnemo na vrh Gradišča.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (februar).

Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom kupljenik - Gradišče pod Babjim zobom
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing