Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Pohorje, Dravinjske gorice and Halozelovrenška jezera / Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera
  

Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera

 
Starting point: Lovrenc na Pohorju (493 m)
Destination: Lovrenška jezera (1520 m)
Path name: -
Time of walking: 3 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: partly demanding
Altitude difference: 1027 m
Altitude difference (by path): 1027 m
Map: Pohorje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Author: pohodnik38
Views: 14128
Trip rating: 5 votes
Number of pictures: 33
Number of comments: 4
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtom se peljemo iz Maribora v smeri proti Dravogradu. Približno 20 km od Maribora zavijemo levo na most čez reko Dravo. Pod železniškim mostom v zaselku Ruta z vožnjo nadaljujemo naravnost. Na naslednjem križišču zavijemo desno, nato pa se vozimo skozi zaselek Puščava. Nato nas cesta pripelje v naselje Kurja vas, kjer se na križišču držimo naravnost. Na spodnji strani vidimo zelo znano tovarno kos in srpov, čez cca. 2 km prispemo v center kraja Lovrenc na Pohorju, kjer že lahko na primernem mestu parkiramo ali pa nadaljujemo do cerkve sv. Lovrenca, kjer je tudi na izbiro veliko prostora za parkiranje.
b) Najprej se zapeljemo v Dravograd, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Mariboru. Nekaj kilometrov za krajem Ožbalt zavijemo desno na most čez reko Dravo. Naprej sledimo zgornjemu opisu.

Path description (Slovenian language):

Pot začnemo v bližini cerkve sv. Lovrenca. Gremo po cesti v smeri Pesek mimo pokopališča, ki je na levi strani. Višje, na križišču ob Hojnikovi kapeli nas smerna tabla usmeri naravnost. Nad naseljem, na ovinku zavijemo levo na peš pot, ki gre v grmovje. Po nekaj korakih stopimo na cesto, le nekaj metrov naprej, ob robu gozda, pa zavijemo desno na stranski greben, ki se vleče vse do bližine Lovrenških jezer. Hodimo mimo kmetij Dešnik, Bednik in Kasjak, pot pa večkrat preči gozdno cesto, višje zavije pod levi rob Kasjakovega brega 1014 m in Fakovega kogla 1188 m na Recenjaku. Čez čas stopimo na jaso Vrelenk 1165 m, kjer je lep razgled. Včasih je tu stala stara Kasjakova koča, od katere so ostali še samo temelji.
Pot naprej nas znova popelje v gozd in kmalu prečkamo gozdno cesto Pesek-Pesnik, kjer smo že blizu vršne planote Planinke na severnem robu Lovrenških jezer. V nadaljevanju nas pot pripelje iz gozda, kjer se že odpirajo razgledi proti severu na Jezerski vrh in severo-zahod vse do Kamniških Alp. Kmalu dosežemo križišče planinskih poti, kjer se nam priključi pot iz smeri Ribniške koče. Zavijemo levo in po cca. 30 minutah nadaljnje hoje dosežemo naslednje križišče. Tu je zopet razpotje, kjer pa se nam priključi pot iz smeri Rogle. Smerokaz nas usmeri ponovno v levo, od tu pa do jezerc ni več daleč. Po lesenih mostnicah in po pobočju navzgor ter v nadaljnjih 5 minutah, nas pot pripelje do Lovrenških jezer.

Trip can be prolonged to next destinations: Koča na Pesku, The lake Ribniško jezero, Ribniška koča, Jezerski vrh
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera lovrenc_na_pohorju - Lovrenška jezera
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing