Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Mala voda - Koreno -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Mala voda - Koreno

 
Starting point: Mala voda (420 m)
Destination: Koreno (729 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 309 m
Altitude difference (by path): 350 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 784
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 33
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Horjula ali Dobrove se zapeljemo v Polhov Gradec, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Gorenji vasi. Naprej se peljemo skozi Briše ter nato ob reki Mala voda. Pri oznaki ceste med 4 in 3,5 km, bomo na levi strani opazili cesto, ki preko mostička preči prej omenjeno rečico. Usmerimo se na omenjeno cesto ter nato takoj za mostom parkiramo na primernem prostoru.

Path description (Slovenian language):

Od mostu nadaljujemo po makadamski cesti, ki se zložno vzpenja vzporedno z rečico. Naprej po levi strani obidemo stanovanjsko hišo, cesta pa pri kozolcu naredi levi ovinek ter se nato prečno vzpenja čez razgledno travnato pobočje. Cesta višje preide v gozd, kjer se nato zmerno vzpenja do neoznačenega križišča. V križišču nadaljujemo levo, po cesti, ki se prehodno povsem položi, nato pa se zložno vzpenja do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo levo navzdol v smeri Korena (če nadaljujemo naravnost lahko prispemo na Kožljek).
Od križišča naprej pot nadaljujemo po asfaltni cesti, katera se najprej spusti, nato pa za prečenjem hudourniškega potoka preide v pas gozda. Gozd se hitro konča in cesta nas pripelje do domačije Lešnjak, katero obidemo po desni strani. Pri domačiji se spust konča, mi pa se nekaj 10 korakov naprej pričnemo vzpenjati skozi gozd. Nekaj minut se vzpenjamo skozi gozd, nato pa postopoma prispemo v bolj travnat svet, kjer se nekoliko naprej, pri zaselku Ulaka, priključimo na cesto, ki vodi na Koreno iz Horjula.
Cesti sledimo v levo, le ta pa nas vodi mimo kmetije odprtih vrat pri Janš. Za kmetijo se nam najprej z desne priključita strma, nekaj korakov naprej pa še položna pot iz Horjula. Nadaljujemo po cesti, ki nam nudi vedno lepše razglede na okoliško hribovje, Ljubljansko barje, Krim, itd. Na prvem manjšem neoznačenem križišču nadaljujemo desno, na drugem, pri kmetiji odprtih vrat pri Lenart, pa na označenem križišču levo v smeri razglednika in žiga.
Od kmetije sledi le še kratek vzpon po razgledni cesti proti cerkvi sv. Mohorja in Fortunata. Cerkev, ob kateri se nahaja razgledna plošča in ob njej miza z dvema klopema, hitro dosežemo, na bližnji vrh pa je dostop zaradi zasebnega zemljišča onemogočen.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno mala_voda - Koreno
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing