Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Murnovo - Virnikov Grintovec -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawanksvirnikov grintovec / Murnovo - Virnikov Grintovec
  

Murnovo - Virnikov Grintovec

 
Starting point: Murnovo (1100 m)
Destination: Virnikov Grintovec (1654 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 554 m
Altitude difference (by path): 554 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 16346
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 26
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Kranj - vzhod in cesti naprej sledimo v smeri Jezerskega. V zaselku Bajte, le ta se nahaja približno 1 km za gostiščem Kanonir, zavijemo levo v smeri bolnice Krtina, na ožjo asfaltirano cesto, kateri nato sledimo do prvega križišča. Tu nadaljujemo desno v smeri kmetije Spodnji Virnik (naravnost kamnolom lehnjaka in bolnica Krtina). Cesta, ki se naprej vzpenja ob potoku Murnov graben izgubi asfaltno prevleko in se postopoma prične vse strmeje vzpenjati. Kmalu pridemo do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo po desni cesti (naravnost Spodnji Virnik). Vzpenjajoči cesti, nato sledimo do večjega travnika, kjer levo pod cesto opazimo domačijo Murn. Nadaljujemo še nekaj 10 m in cesta nas pripelje do križišča ob katerem opazimo smerne table za Virnikov Grintovec. Tu nadaljujemo zelo ostro desno in nato nekoliko višje parkiramo na primernem mestu ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se spustimo nekaj korakov, nato pa se usmerimo na peš pot v smeri Virnikovega Grintovca. Pot naprej se vzpne ob robu gozda, rahlo višje zavije v desno in preide v strnjen gozd, kjer se nadaljuje v prečnem vzponu proti desni. Po nekaj minutah lahkotne hoje se pot za kratek čas nekoliko bolj vzpne, nato pa nas pripelje na označeno razpotje, kjer se priključimo markirani poti z Zgornjega Jezerskega.
Na razpotju nadaljujemo ostro levo in vzpon nadaljujemo po prijetni gozdni poti, ki se višje povsem položi in zavije nekoliko v desno, kjer preči pobočja Žarkovih peči (1411 m). Po nekaj minutah lahkotne hoje stopimo iz gozda, na večjo jaso (sedlo Žingerc 1345 m), kjer se nam z desne priključi pot iz avstrijske strani.
Nadaljujemo v smeri Virnikovega Grintovca, po poti, ki gre v gozd, le ta pa se začne vse strmeje vzpenjati. Precej strma pot, nas višje pripelje na glavni greben, kjer le ta zavije v levo. Na grebenu, s katerega se nam odpirajo lepi razgledi na okoliške vrhove, popusti tudi strmina. Tej občasno zelo razgledni in na posameznih mestih za zdrs nevarni poti (v suhem ni večje nevarnosti) sledimo vse do vrha Virnikovega Grintovca.

On the way: Žingerc (1345m)
Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec murnovo - Virnikov Grintovec
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing