Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Na Poklonu - Lubnik -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Na Poklonu - Lubnik

 
Starting point: Na Poklonu (688 m)
Destination: Lubnik (1025 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 337 m
Altitude difference (by path): 425 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 2700
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 47
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se do Poljan nad Škofjo Loko, od koder iz semaforiziranega križišča nadaljujemo v smeri naselja Javorje. Ko prispemo v Javorje, iz križišča za Gostilno Blegoš nadaljujemo desno v smeri Jarčjega Brda in Mlake (levo Blegoš in Stari vrh). Sledi prečna vožnja proti desni, ko pa dosežemo greben in križišče, kjer na tablah opazimo nekaj smeri pohodnih poti, parkiramo na primernem mestu ob cesti.
b) Zapeljemo se v Selško dolino, kjer pri Gostilni pr Birt (Praprotno 17), zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo v smeri smučišča Stari vrh. V naselju Zgornja Luša gremo levo v smeri Jarčjega Brda, Krivega Brda in Mlake, v naslednjem križišča pa rahlo desno v smeri Jarčjega Brda in Mlake. V nadaljevanju cesta postane bolj strma in nas pripelje v Jarčje Brdo in pozneje še do Mlake. Ko se Mlaka konča, hitro prispemo do križišča, kjer gremo levo (desno Zapreval in Stari vrh) v smeri Škofje Loke in Lubnika. Ko po krajšem prečnem spustu dosežemo naslednje križišče, kjer se v desno odcepi cesta proti naselju Javorje, v smeri naravnost pa se nadaljuje cesta proti naselju Gabrška Gora, parkiramo na primernem mestu ob križišču.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča Na Poklonu nadaljujemo po cesti v smeri naselja Gabrška Gora in pohodne poti na Lubnik. Cesta po kateri hodimo najprej po levi strani obide Božičev grič, nato pa nas pripelje na preval Predole, kjer se nam najprej z leve priključi neoznačena pot iz zaselka Podpreval, nekaj 10 korakov naprej pa se cesta razcepi.
Nadaljujemo po levi cesti v smeri Lubnika (rahlo desno Gabrška Gora), ki se v nadaljevanju zložno do zmerno vzpenja, vmes pa naredi nekaj serpentin. Višje dosežemo označeno razpotje na predelu imenovanem Vrhovčevo, ki se nahaja na 834 metrih nad morjem. Na omenjenem križišču se v desno odcepi markirana pot na Gabrško goro, mi pa nadaljujemo naravnost, po makadamski cesti, ki po desni strani obide Vrhovčev grič in Tavčarjev vrh, nato pa nas mimo opuščene domačije Dolinček pripelje na pobočja vrha Pleše, katerega cesta prav tako obide po desni strani. Cesta nas nato vodi še mimo dveh obeležij NOB, nato pa na manjšem križišču nadaljujemo rahlo levo v smeri domačije pri Zalubnikarju. Kakih 100 metrov naprej prispemo na manjši preval, kjer se priključimo poti iz naselja Praprotno.
Nadaljujemo desno v smeri Lubnika, po poti, ki nas hitro pripelje do druge makadamske ceste, po kateri nadaljujemo zložen vzpon v nam že znani smeri proti Lubniku. Makadamska cesta gre nato v gozd, kjer preči pobočja proti desni. Nekoliko višje se nam z desne priključi še markirana pot z Breznice pod Lubnikom, mi pa nadaljujemo rahlo levo po vse slabši, deloma že kolovozni cesti. Vzpon nadaljujemo po vedno slabšem in postopoma tudi vse bolj strmem kolovozu, mi pa tudi tega zapustimo in vzpon nadaljujemo po markirani planinski poti (zaradi številnih kolovoz je na nekaj mestih orientacija nekoliko težja). Višje se nam z desne priključi še nekaj planinskih poti, mi pa občasno bolj strmi poti, sledimo vse do vrha Lubnika, vrha s katerega se nam odpre lep razgled.
Izhodišče - Vrhovčevo 50 minut, Vrhovčevo - Lubnik 1:25.

On the way: Predole (695m), Vrhovčevo (834m)
Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik na_poklonu - Lubnik
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing