Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Oblakov Vrh - Hudournik -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Oblakov Vrh - Hudournik

 
Starting point: Oblakov Vrh (721 m)
Destination: Hudournik (1148 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 427 m
Altitude difference (by path): 435 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 7325
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 31
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Idrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Tolminu. Ko prispemo v Spodnjo Idrijo zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo levo v smeri Oblakovega Vrha ter Spodnje, Srednje in Gorenje Kanomlje. Naprej se peljemo po ožji ter ovinkasti cesti, kateri sledimo do prelaza Oblakov Vrh. Parkiramo nekaj 10 m naprej na primernem mestu ob naslednjem križišču. Od križišča v Spodnji Idriji do Oblakovega Vrha je približno 14 km vožnje.
b) Z Mosta na Soči ali Podbrda se zapeljemo do Bače pri Modreju, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Idriji. Ko prispemo v Dolenjo Trebušo zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Čepovana. Takoj za tem, ko prečimo potok Hotenja, pa zavijemo levo na cesto v smeri Oblakovega Vrha. Asfalt se kmalu konča, mi pa makadamski cesti sledimo do prelaza Oblakov Vrh. Parkiramo nekaj 10 m pred prelazom na primernem mestu ob bližnjem križišču. Od gostilne Podkorito v Dolenji Trebuši do izhodišča na Oblakovem Vrhu je približno 9 km vožnje.

Path description (Slovenian language):

Z Oblakovega Vrha se usmerimo na makadamsko cesto, ki se nadaljuje proti jugozahodu. Cesta, ki se zmerno vzpenja, najprej preči pobočja proti desni, nato pa se v nekaj dolgih serpentinah vzpne na severozahodni rob Vojskarske planote. Tu se nam prehodno odpre lep pogled na del grebena Spodnjih Bohinjskih gora, Kojco, Porezen in okoliško hribovje, cesta pa se razcepi na dva dela. Izberemo zgornjo levo cesto, ki se prične strmeje vzpenjati, mi pa ji sledimo skoraj do "opuščene" domačije Medved. Tik pred domačijo se priključimo markirani poti od Gačnika, nas pa oznake za Hudournik usmerijo ostro levo na markirano pešpot, ki se zmerno vzpne skozi pas gozda. Gozd se hitro razredči, nas pa pot, ki se nadaljuje čez razgledno travnato pobočje hitro pripelje do mize s klopco na Hudourniku.
Žig in vpisna skrinjica, pa se nahajata še nekaj korakov naprej na razglednem skalnatem pomolu, s katerega se nam odpre še lep pogled na severno stran.

Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik oblakov_vrh - Hudournik
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing