Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Olševek - Apnišče - west path

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsapnišče / Olševek - Apnišče
  

Olševek - Apnišče (west path)

 
Starting point: Olševek (471 m)
Destination: Apnišče (740 m)
Path name: west path
Time of walking: 0 h 55 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 269 m
Altitude difference (by path): 275 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 670
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 21
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Brnik, ko pa dosežemo cesto Mengeš - Kranj, pa nadaljujemo levo proti Kranju. Po glavni cesti proti Kranju se peljemo do prvega krožišča, od koder nadaljujemo na prvi izvoz desno v smeri Šenčurja. Skozi Šenčur nadaljujemo po glavni cesti, nato pa, ko dosežemo cesto Kranj - Zgornje Jezersko, nadaljujemo desno v smeri Jezerskega. V naselju Hotemaže zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo naravnost (desno z glavne ceste) v smeri naselja Olševek. Ko prispemo v Olševek, sprva sledimo glavni cesti, iz križišča večih cest pa nadaljujemo levo, na cesto v smeri športnega društva. Pred otroškim in športnim igriščem nadaljujemo rahlo levo in nato parkiramo za obeležjem NOB.
b) Najprej se zapeljemo v Kranj, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Zgornjega Jezerskega. V naselju Hotemaže zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo naravnost (desno z glavne ceste) v smeri naselja Olševek. Ko prispemo v Olševek, sprva sledimo glavni cesti, iz križišča večih cest pa nadaljujemo levo, na cesto v smeri športnega društva. Pred otroškim in športnim igriščem nadaljujemo rahlo levo in nato parkiramo za obeležjem NOB.
c) b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Kranj zahod, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kokrici, pozneje Britofu. Še v Kokrici v neoznačenem križišču s prednostno cesto nadaljujemo levo, nato pa ko prispemo v Britof sledimo oznakam za Zgornje Jezersko. V naselju Hotemaže zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo naravnost (desno z glavne ceste) v smeri naselja Olševek. Ko prispemo v Olševek, sprva sledimo glavni cesti, iz križišča večih cest pa nadaljujemo levo, na cesto v smeri športnega društva. Pred otroškim in športnim igriščem nadaljujemo rahlo levo in nato parkiramo za obeležjem NOB.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča na koncu Olševka nadaljujemo po cesti, ki gre v gozd, nato pa se po minuti ali dveh hoje razcepi. Nadaljujemo po levi cesti (naravnost Štefanja gora in Apnišče mimo šterne), ob kateri opazimo tudi oznake za Apnišče. Po cesti, ob kateri opazimo nekaj tabel učne poti Olševek hodimo še nekaj časa. Na ravninskem delu se s ceste v levo odcepi učna pot, mi pa še naprej nadaljujemo po cesti, ki na koncu ravninskega dela zavije levo in se prične strmeje vzpenjati. V nadaljevanju vse slabša cesta zavije desno, mi pa jo tu zapustimo in nadaljujemo naravnost na kolovoz, ob katerem opazimo oznako v obliki črke A. Pot se nadaljuje po kolovozu, ki se občasno strmeje vzpne skozi gozd, na razpotjih pa sicer nemarkirani poti sledimo v smeri Apnišča (razpotja so v glavnem označena z napisom Apnišče ali črko A). Višje se kolovoz spremeni v gozdno stezico, po kateri se v nekaj minutah povzpnemo na vrh Apnišča.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (maj).

Trip can be prolonged to next destinations: Štefanja gora (20 min)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče olsevek - Apnišče
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing