Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Otoče - Stovc (Stolec) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Otoče - Stovc (Stolec)

 
Starting point: Otoče (404 m)
Destination: Stovc (Stolec) (474 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 30 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 70 m
Altitude difference (by path): 90 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 957
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 26
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice pri razcepu Podtabor zapeljemo v smeri Tržiča in Ljubelja, nato pa takoj zapustimo hitro cesto in gremo desno proti Zvirčam in Kropi. Iz krožišča zapeljemo na drugi izvoz v smeri Podbrezij in Krope, v Podbrezjah pa gremo desno proti Radovljici, Kropi in Podnartu. V nadaljevanju se peljemo proti Radovljici, iz naselja Posavec pa gremo levo proti Otočam. Sledi prečenje reke save, za železniško progo pa gremo levo in nato parkiramo na urejenem parkirišču ob železnici.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana zapeljemo na izvoz Brezje, nato pa sledimo oznakam za Kropo in Podnart. Ko prispemo do naselja Posavec gremo desno proti Otočam, kjer se peljemo čez most preko reke Save, za železniško progo pa gremo levo in parkiramo na urejenem parkirišču.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča v Otočah nadaljujemo po asfaltni cesti proti Zalošam, ko se Otoče končajo pa cesta postopoma preide v gozd. Kratek čas še nadaljujemo ob železnici, nato pa nas oznake za Stovc usmerijo desno na kolovoz, ki se lahkotno vzpenja skozi gozd. Ko kolovoz zavije rahlo desno ga zapustimo in nadaljujemo rahlo levo na uhojeno in povsem zložno stezico, s katere pa gremo po dveh minutah nadaljnje hoje desno na stezo v smeri Stovca. Sledi rahel vzpon ter prečenje vlake, nato pa pot postane bolj strma, slikovite pečine pa obidemo po desni strani. Ko stopimo na vrh prelomnice nadaljujemo levo ter v nadaljevanju hodimo po zložni stezi, ki se nadaljuje proti jugovzhodu. Sledi še nekaj minut lahkotne hoje, kjer se na razpotjih držimo rahlo levih smeri in prispemo do razgledišča Stovc, od koder se nam odpre lep pogled proti dolini in Alpam.
Opis in slike se nanašajo na stanje februarja 2020.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec) otoce - Stovc (Stolec)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing