Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Parking below Polinikhütte - Ebeneck - Kreuzeck Hohenweg

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / High Tauernebeneck / Parking below Polinikhütte - Ebeneck
  

Parking below Polinikhütte - Ebeneck (Kreuzeck Hohenweg)

 
Starting point: Parking below Polinikhütte (1350 m)
Destination: Ebeneck (2131 m)
Path name: Kreuzeck Hohenweg
Time of walking: 3 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 781 m
Altitude difference (by path): 781 m
Map: Kompass 49 NP Hohe Tauern Sud 1:50000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: atoamac
Views: 3841
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 16
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Skozi karavanški predor sledimo avtocesti mimo Beljaka do odcepa proti Lienzu, kjer po Lendorfu zavijemo desno proti Obervellachu. Tu ob bencinski črpalki zavijemo desno, po nekaj metrih ob kopališču v levo v center in ob koncu krajše glavne ulice še enkrat levo v podvoz (670 m). Sledimo številnim oznakam za Polinikhutte: čez ozek železen most, skozi drevored, mimo omejitve hitrosti 5 km/h in naprej v gozd. Asfalta kmalu zmanjka, strma makadamska cesta se po nekaj kilometrih konča na majhnem parkirišču ob rampi (okoli 1350 m). Do tu pripelje tudi poštni avtobus iz Obervellacha. En ovinek prej je odcep na proti Wunzenalm, kjer je bila včasih tovorna žičnica za kočo. Žičnice ni več, steza pa je ostala.

Path description (Slovenian language):

Za rampo nekaj časa hodimo po cesti (na zemljevidu ima številko 328, na terenu teh številk ni), nato sledimo oznakam v gozd. Steza, prekrita s preprogo iz macesnovih in smrekovih iglic, nekajkrat prečka cesto in pripelje na planino Stampferalm, kjer je na razglednem mestu na višini 1873 m romantična koča Polinik. Do sem 90 minut. Od koče sledimo oznakam (na karti je to pot 326) nekaj časa skozi gozd, nato na obširna pobočja, porasla z rododendronom in borovnicami. Po eni uri se tik pred ruševinami staje odcepi steza na Ebeneck, do katerega je še pol ure (na zemljevidu je to pot 329). Nadaljujemo zložno, v rahlem vzponu prečimo pobočja višjih glav grebena Mornigkopfe, dokler ne dosežemo najnižje od teh glav, našega razglednega vrha, na katerem stoji križ z vpisno knjigo.

On the way: koča Polinikhutte (1873m)
Recommended: similar trips,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
parkirisce_pod_koco_polinikhutte - Ebeneck parkirisce_pod_koco_polinikhutte - Ebeneck parkirisce_pod_koco_polinikhutte - Ebeneck parkirisce_pod_koco_polinikhutte - Ebeneck parkirisce_pod_koco_polinikhutte - Ebeneck parkirisce_pod_koco_polinikhutte - Ebeneck parkirisce_pod_koco_polinikhutte - Ebeneck parkirisce_pod_koco_polinikhutte - Ebeneck parkirisce_pod_koco_polinikhutte - Ebeneck parkirisce_pod_koco_polinikhutte - Ebeneck parkirisce_pod_koco_polinikhutte - Ebeneck parkirisce_pod_koco_polinikhutte - Ebeneck parkirisce_pod_koco_polinikhutte - Ebeneck parkirisce_pod_koco_polinikhutte - Ebeneck parkirisce_pod_koco_polinikhutte - Ebeneck parkirisce_pod_koco_polinikhutte - Ebeneck
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing