Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Planica (Planinšek) - Planina Ravne - by road

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsplanina ravne / Planica (Planinšek) - Planina Ravne
  

Planica (Planinšek) - Planina Ravne (by road)

 
Starting point: Planica (Planinšek) (1085 m)
Destination: Planina Ravne (1500 m)
Path name: by road
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 415 m
Altitude difference (by path): 415 m
Map: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 6277
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 22
Number of comments: 8
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Kamnik, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Stahovici in prelazu Črnivec. Nekaj 100 metrov pred prelazom Črnivec zapustimo glavno cesto, ki vodi proti Gornjemu Gradu in z vožnjo nadaljujemo ostro levo v smeri prelaza Volovljek (Kranjski Rak). Z omenjenega prelaza nadaljujemo naravnost (levo cesta, ki vodi na Veliko planino, desno Štajerski Rak) ter se pričnemo spuščati proti Lučam. Nižje se cesta nekoliko položi in nas pripelje v dolino Podvolovljek. V nadaljevanju se najprej peljemo mimo odcepa cesta, ki vodi v dolino Lučke Bele, nato pa še mimo bara pri Gamsu. Za barom postanemo pozorni, saj se le nekaj 100 metrov naprej v levo odcepi cesta, ki vodi proti planini Podvežak in Ravne ter kmetiji Planinšek (ob mestu, kjer zapustimo glavno cesto je oznaka ceste približno 11 km). Naprej se peljemo po sprva še asfaltni cesti, ki se v nadaljevanju vzpenja proti Dleskovški planoti. Malo nad tem, ko se asfalt konča se v smeri naravnost nadaljuje cesta proti Lučam, mi pa zavijemo ostro levo v smeri Korošice. V nadaljevanju se cesta vzpenja proti Dleskovški planoti, mi pa ji sledimo do križišče, kjer se v desno odcepi cesta proti Planici oz. kmetiji Planinšek. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.
b) Najprej se zapeljemo v Luče, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kamniku. Ko ob cesti opazimo oznako ceste, ki kaže 10,5 km, pa postanemo pozorni na desni odcep, saj se bo le malo naprej v desno odcepila cesta proti planini Podvežak in Ravne ter kmetiji Planinšek. Naprej se peljemo po sprva še asfaltni cesti, ki se v nadaljevanju vzpenja proti Dleskovški planoti. Malo nad tem, ko se asfalt konča se v smeri naravnost nadaljuje cesta proti Lučam, mi pa zavijemo ostro levo v smeri Korošice. V nadaljevanju se cesta vzpenja proti Dleskovški planoti, mi pa ji sledimo do križišče, kjer se v desno odcepi cesta proti Planici oz. kmetiji Planinšek. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po levi cesti v smeri Korošice, planine Podvežak in planine Ravne (desno Planinšek). Cesta se najprej zložno vzpne skozi pas gozda, nato pa nas pripelje na travnate senožeti nad kmetijo Planinšek. Tu se v levo odcepi markirana, a slabše uhojena pot proti planini Podvežak, na desno se nam odpre lep pogled proti Rogatcu in Lepenatki, mi pa nadaljujemo naravnost po cesti, katera se vrne v gozd ter nas višje pripelje na označeno križišče, kjer ponovno nadaljujemo naravnost (levo planina Podvežak).
Pot naprej nas vodi v smeri planine Ravne, Moličke planine, Velikega vrha in Dleskovca ter se še naprej nadaljuje po cesti. Le malo naprej prispemo do prijetnega počivališča s klopjo in mizo, s katerega se nam odpre lep pogled na Smrekovško pogorje in bližnjo ter daljno okolico. Cesta, ki se takoj vrne v gozd ima višje nekaj manjših križišč, mi pa na vseh nadaljujemo po "glavni" cesti, kateri sledimo vse do planine Ravne.

Recommended: panorama, similar trips,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne planica_planinsek - Planina Ravne
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing