Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Planina Podvežak - Deska (Veža) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsdeska (veža) / Planina Podvežak - Deska (Veža)
  

Planina Podvežak - Deska (Veža)

 
Starting point: Planina Podvežak (1500 m)
Destination: Deska (Veža) (1970 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 470 m
Altitude difference (by path): 470 m
Map: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 12685
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 30
Number of comments: 6
Access to starting point (Slovenian language):

Najprej se zapeljemo v Luče, nato pa z vožnjo nadaljujemo v dolino Podvolovjek (smer Kamnik in Kranjski Rak). Pri oznaki ceste med 11 in 11,5 km, bomo prišli do manjšega križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti kmetu Planinšku ter planinam Podvežak, Ravne in Vodole (odcep je označen). Usmerimo se na to sprva še asfaltirano cesto, kateri v križiščih sledimo v smeri planine Podvežak. Po razmeroma dolgi in v zgornjem delu tudi slabši makadamski cesti bomo prišli do parkirišča pod planino Podvežak (ob izhodišču so rampa in številne planinske table).
Iz Kamnika se peljemo proti prelazu Črnivec, a le do križišča, kjer se ostro v levo odcepi cesta proti Kranjskemu Raku (odcep je označen in se nahaja le 500 m pred omenjenim prelazom). V križišču pri Kranjskem Raku nadaljujemo naravnost po glavni cesti, ki se začne spuščati v dolino Podvolovjek. V omenjeni dolini bomo le 100 m za barom Gams prišli do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti kmetu Planinšku ter planinam Podvežak, Ravne in Vodole (odcep je označen). Naprej sledimo zgornjemu opisu.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se usmerimo na peš pot (ali cesto) v smeri planine Podvežak. Tako cesta, kot tudi peš pot, ki med vzponom preči gozdno cesto, nas v 15 minutah zmernega vzpona pripeljeta do pastirske koče na planini Podvežak, s katere se nam odpre lep razgled proti Rogatcu in Lepenatki.
S planine nadaljujemo po markirani, a sprva slabše vidni poti, ki gre kmalu v gozd. Pot skozi gozd se nekoliko strmeje vzpne, nato pa preide v manjšo neporaščeno dolinico, nad katero se povsem položi. Sledi nekajminutno prečenje pobočij pod stranskim grebenom deske, nato pa nas pot pripelje na manj opazno razpotje, kjer se v levo odcepi nekoliko ožja pot, ki vodi proti Deski in Vodotočnemu jezeru.
Nadaljujemo po omenjeni poti, ki se prične prečno vzpenjati proti sedelcu med Desko in Tolstim vrhom. Od mesta, ko smo zapustili širšo markirano pot, se najprej vzpenjamo skozi pas ruševja, nato pa čez vse bolj razgledna travnata pobočja. Sledi še nekoliko bolj strm prečni vzpon čez manjše melišče in pot nas pripelje na že prej omenjeno sedelce.
Tu nadaljujemo levo (naravnost Vodotočno jezero, desno Tolsti vrh) ter pot nadaljujemo sprva po nekoliko bolj strmem travnatem pobočju, ki pa se že po nekaj 10 korakih položi. Sledi še približno 5 minut lahkotne hoje po zložnem travnatem pobočju gore.

On the way: Planina Podvežak (1564m)
Trip can be prolonged to next destinations: The lake Vodotočno jezero (Veža), Tolsti vrh (Veža)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža) planina_podvezak - Deska (Veža)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing