Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Planinski dom Goška Ravan - Razpok - by road

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Škofjeloško, Cerkljansko hribovje and Jelovicarazpok / Planinski dom Goška Ravan - Razpok
  

Planinski dom Goška Ravan - Razpok (by road)

 
Starting point: Planinski dom Goška Ravan (933 m)
Destination: Razpok (1002 m)
Path name: by road
Time of walking: 0 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 69 m
Altitude difference (by path): 85 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 300
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 18
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Naklo, Podtabor ali Brezje, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Krope. V križišču, kjer se v smeri naravnost nadaljuje cesta proti Kropi zavijemo desno ter se v nadaljevanju peljemo skozi Kamno Gorico. Naprej se še nekaj časa peljemo po Lipniški dolini, nato pa zavijemo levo v smeri Spodnje Lipnice ter Lovske koče na Taležu. Za zaselkom Kolnica cesta postane makadamska ter se prične vzpenjati, mi pa ji v križiščih sledimo v smeri Goške Ravni, kjer parkiramo na parkirišču v bližini planinskega doma.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Lesce ali Radovljica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Radovljice ter pozneje vasi Lancovo, Lipnica ter Kamna Gorica. V nadaljevanju cesta preko mostu preči reko Savo ter se na drugi strani postopoma prične vzpenjati. Pot naprej nas vodi skozi Lancovo, nato pa se spustimo v Lipniško dolino, kjer že kmalu zavijemo desno v Spodnjo Lipnico, od koder z vožnjo nadaljujemo proti Taležu. Za zaselkom Kolnica cesta postane makadamska ter se prične vzpenjati, mi pa ji v križiščih sledimo v smeri Goške Ravni, kjer parkiramo na parkirišču v bližini planinskega doma.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča v bližini Planinskega doma na Goški Ravni nadaljujemo po makadamski cesti v smeri proti razgledni točki Suharna, Vodicam, gozdarskim kočam Martinček, Rovtarici, Lipniški planini in Bohinju. Cesta hitro preide v gozd, kjer nas najprej vodi mimo lovske koče LD Jelovica ter mimo nekaj posameznih vikendov. Ko se gozd razredči in prispemo do večjega števila vikendov, smo na Ažmanovem rovtu.
Ko se vikendi končajo se cesta vrne v gozd, nekoliko naprej pa ponovno prispemo ob rob Jelovice, od koder se nam odpre lep razgled na Julijske Alpe in del Karavank. Za razglednim delom sledi še nekaj minut rahlega vzpona in prispemo do Razpoka, kjer stoji nekaj koč, z roba planote pa se nam odpre čudovit pogled na Gorenjsko in Karavanke.
Goška Ravan - Ažmanov rovt 0:12, Ažmanov rovt - Razpok 0:33.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (maj).

On the way: Ažmanov rovt (960m)
Trip can be prolonged to next destinations: Planinski dom Goška ravan, Ažmanov rovt, Partisan cottage on Vodiška planina
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
planinski_dom_goska_ravan - Razpok planinski_dom_goska_ravan - Razpok planinski_dom_goska_ravan - Razpok planinski_dom_goska_ravan - Razpok planinski_dom_goska_ravan - Razpok planinski_dom_goska_ravan - Razpok planinski_dom_goska_ravan - Razpok planinski_dom_goska_ravan - Razpok planinski_dom_goska_ravan - Razpok planinski_dom_goska_ravan - Razpok planinski_dom_goska_ravan - Razpok planinski_dom_goska_ravan - Razpok planinski_dom_goska_ravan - Razpok planinski_dom_goska_ravan - Razpok planinski_dom_goska_ravan - Razpok planinski_dom_goska_ravan - Razpok planinski_dom_goska_ravan - Razpok planinski_dom_goska_ravan - Razpok
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing