Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik)

 
Starting point: Podblica (675 m)
Destination: Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) (831 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 50 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 156 m
Altitude difference (by path): 180 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 5010
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 38
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se v Kranj, nato pa sledimo oznakam za Besnico (odcep s stare ceste Ljubljana - Kranj je pred mostom preko reke Save, oz. za mostom če prihajamo iz smeri Kranja). V nadaljevanju se peljemo skozi Spodnjo in Zgornjo Besnico ter Njivico. Še nekoliko naprej prispemo v Nemilje, za omenjenim naseljem pa se cesta prične strmeje vzpenjati. Ko prispemo v Podblico, sledimo glavni cesti, ko pa na desni opazimo ekološki otok, kjer se prične opisana pot. Ob ekološkem otoku ne parkiramo, ker s tem zapremo dostop domačinom do zabojnikov za smeti. Parkiramo na primernem mestu ob cesti nižje ali višje ob cesti.
b) Iz Železnikov se zapeljemo v Dražgoše, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kropi. Sledi prečna vožnja po pobočjih Jelovice, nato pa prispemo do križišča, kjer se ostro v desno odcepi cesta proti Kranju (odcep za Kranj je le iz nasprotne smeri). Tu nadaljujemo ostro desno (če je ovinek preoster je kakih 50 metrov naprej urejeno obračališče), nato pa se spustimo v Podblico, kjer še pred središčem naselja na levi opazimo ekološki otok, kjer se prične opisana pot. Ob ekološkem otoku ne parkiramo, ker s tem zapremo dostop domačinom do zabojnikov za smeti. Parkiramo na primernem mestu ob cesti nižje ali višje ob cesti.
c) Zapeljemo se v Kropo, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Dražgošam in Železnikom. Za naseljem Jamnik zapustimo cesto proti Dražgošam in z vožnjo nadaljujemo levo proti Kranju. Sledi spust do naselja Podblica, kjer se ob ekološkem otoku prične opisana pot. Ob ekološkem otoku ne parkiramo, ker s tem zapremo dostop domačinom do zabojnikov za smeti. Parkiramo na primernem mestu ob cesti nižje ali višje ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Iz križišča nad ekološkim otokom nadaljujemo desno v smeri Jamnika ter peke piškotov Metka. Pot nas sprva vodi po ožji asfaltni cesti, le ta pa mimo nekaj hiš. Pri zadnji hiši gremo desno na kolovoz, po njem pa se v glavnem prečno vzpenjamo. Višje dosežemo novejšo hišo, katero obidemo po zgornji strani, nato pa za dvoriščem ponovno nadaljujemo po kolovozu, ki nas vodi mimo znamenja. Nekoliko naprej dosežemo glavno cesto Dražgoše - Kropa, kateri sledimo v desno (naravnost, oz. rahlo levo Bela peč). Ob lepih razgledih dosežemo vas Jamnik, kjer se cesta razcepi. Nadaljujemo po zgornji cesti nad vasjo, lahko pa tudi po spodnji skozi vas. Obe cesti se po nekaj minutah združita, mi pa proti Kropi hodimo še nekaj minut, nato pa nas oznake za cerkev sv. Primoža in Felicijana usmerijo desno navzdol. Sledi spust po stopnicah, nato pa dosežemo razgleden greben, po katerem se v nekaj minutah sprehodimo do omenjene cerkvice, od katere se nam odpre lep razgled.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (december).

Trip can be prolonged to next destinations: Bela peč (Podbliška gora)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik) podblica - Sveti Primož in Felicijan (Jamnik)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing