Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Podlanišče - Škofje -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Podlanišče - Škofje

 
Starting point: Podlanišče (787 m)
Destination: Škofje (973 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 10 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 186 m
Altitude difference (by path): 230 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 4462
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 43
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Škofjo Loko, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Gorenji vasi in naprej proti Hotavljam in Sovodnju. Iz Sovodnja z vožnjo nadaljujemo po serpentinasti cesti proti Cerknemu, mi pa ji sledimo le do prelaza Kladje 787 m, ob katerem parkiramo na primernem mestu ob prelazu.
b) S ceste Idrija - Tolmin se zapeljemo v Cerkno, od tam pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Škofje Loke. Naprej se peljemo skozi Planino pri Cerknem, mi pa precej ovinkasti cesti sledimo do prelaza Kladje, ob katerem parkiramo na primernem mestu ob cesti.

Path description (Slovenian language):

S prevala Kladje na Podlanišču nadaljujemo po asfaltirani cesti v smeri Ermanovca, Slajke in Škofja. Sprva se vzpnemo mimo nekaj hiš, nato pa nas oznake za Škofje usmerijo levo (naravnost Ermanovec) na makadamsko cesto, ki se prične zložno spuščati. Pot nadaljujemo po ožji makadamski, oz. kolovozni cesti, ki se nekajkrat rahlo vzpne, sicer pa se po večini rahlo do zmerno spušča. Po približno 20 minutah hoje od izhodišča pridemo na asfaltno cesto, po kateri se v nekaj korakih spustimo do bližnjega križišča, od tam pa nadaljujemo po desni vzpenjajoči cesti. Po cesti se vzpnemo do bližnjega prevala, s katerega se nam odpre lep pogled na Blegoš, od tam pa nadaljujemo levo v smeri Škofja (desno Ermanovec).
Pot nadaljujemo po zložnem kolovozu, ki preči pas gozda, nato pa nas brez večjih sprememb višine v nekaj minutah pripelje do naslednjega označenega razpotja. Na razpotju le prečimo asfaltno cesto (levo navzdol Cerkno in bolnica Franja) in pot nadaljujemo čez krajše travnato pobočje v gozd (nadaljujemo po pešpoti in ne po bližnjemu kolovozu). Naprej se vzpenjamo ob robu gozda, pot pa nas vodi tik ob obsežnem travnatem pobočju Škofja. Višje nas pot pripelje iz gozda na razgledno travnato sleme, kjer le ta zavije v desno ter se naprej vzpenja po vse bolj razglednem grebenu. Sledi zložna in zelo razgledna hoja po travnatem slemenu (lep pogled na Kojco in Porezen), nato pa pot preide v gozd in nas po nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje na vrh Škofja.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje podlanisce - Škofje
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing