Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Polhov Gradec - Planinski dom na Ravneku -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Polhograjsko hribovje and Ljubljanaplaninski dom na ravneku / Polhov Gradec - Planinski dom na Ravneku
  

Polhov Gradec - Planinski dom na Ravneku

 
Starting point: Polhov Gradec (365 m)
Destination: Planinski dom na Ravneku (522 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 25 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 157 m
Altitude difference (by path): 157 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 5341
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 30
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Dobrove, Horjula, Gorenje vasi ali Črnega Vrha se zapeljemo v Polhov Gradec, točneje do križišča ob glavni avtobusni postaji v Polhovem Gradcu. Parkiramo na primernem mestu v bližini postaje, najbolje na parkirišču ob mostu preko reke Božne.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča kratek čas nadaljujemo ob glavni cesti v smeri Ljubljane, nato pa za Gostilno pri Pratkarju opazimo planinske smerne table za Grmado, Belico, Katarino in Tošč, ki nas usmerijo levo, na pot, ki se nadaljuje ob zidani ograji. Po krajšem vzponu stopimo na asfaltno cesto ter ji sledimo v desno, a po njej hodimo le nekaj korakov, saj nas nato markacije povedejo levo, na sprva še precej široko pot. Pot, s katere se nam odpre lep pogled na Polhov Gradec in Sv. Lovrenca, nato preide v gozd ter se nekaj časa povečini prečno vzpenja. Višje prekoračimo strugo Frjetovega grabna, nato pa se v nekaj korakih vzpnemo do travnika, kjer nas pot vodi ob leseni ogradi. Pot čez travnik nas hitro pripelje do makadamske ceste, kateri sledimo v desno, mi pa po njej v minuti ali dveh nadaljnje hoje prispemo do Planinskega doma na Ravneku.

Trip can be prolonged to next destinations: Sveta Uršula (Setnica) (50 min), Kucelj above Polhov Gradec (35 min), Mala Grmada (1 h 10 min), Polhograjska Grmada (1 h 5 min)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku polhov_gradec - Planinski dom na Ravneku
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing