Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Preval Hlevišče - Koprivnik - via Brdo

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Preval Hlevišče - Koprivnik (via Brdo)

 
Starting point: Preval Hlevišče (866 m)
Destination: Koprivnik (1393 m)
Path name: via Brdo
Time of walking: 2 h
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 527 m
Altitude difference (by path): 540 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 350
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 42
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Zapeljemo se do Poljan nad Škofjo Loko, od koder iz semaforiziranega križišča nadaljujemo v smeri naselja Javorje. Ko prispemo v Javorje, iz križišča za Gostilno Blegoš nadaljujemo levo proti Blegošu in Staremu vrhu, v naslednjih križiščih pa sledimo oznakam za Blegoš. Ko prispemo do prevala Hlevišče, katerega prepoznamo po tem, da se v levo odcepi cesta proti cerkvi Marijinega Vnebovzetja na Gori, parkiramo na primernem mestu ob križišču.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se usmerimo na cesto, ki se s prevala odcepi proti severovzhodu in se prične vzpenjati. Hitro prispemo do manjšega križišča, kjer gremo levo, nato pa se v dveh serpentinah vzpnemo do bližnje domačije, katero obidemo po desni strani, kjer gremo po kolovozu. Ko kolovoz nekoliko višje zavije levo, gremo naravnost na travnat kolovoz, po njem pa se nekoliko višje priključimo na širši kolovoz, ki nas iz gozda pripelje na razgledno senožet, s katere se nam odpre lep razgled na Mladi in Stari vrh. Višje gremo še mimo lovske opazovalnice, nato pa se združimo s potjo, ki se prične pri POŠ Javorje, mi pa nadaljujemo naravnost v gozd, kjer se pot razcepi.
Rahlo v levo se nadaljuje pot Med gorami in pot na Koprivnik, nekoliko v desno pa vodi pot na Mladi vrh.
Nadaljujemo rahlo levo ter s potjo nadaljujemo po slabši makadamski cesti, ki se nekaj časa nadaljuje brez večjih sprememb višine. Nekoliko naprej nadaljujemo rahlo levo, ko se cesta prične vzpenjati pa na označenem razpotju nadaljujemo po cesti v smeri Koprivnika (levo Pot med gorami). Za razpotjem cesta zavije desno in se nato prečno vzpne na preval Brdo, kjer je označeno razpotje.
Nadaljujemo po levi cesti v smeri Koprivnika (naravnost cesta po kateri se lahko spustimo v Selško dolino ali pa prispemo do Zaprevala, desno po markirani poti Mladi vrh), po njej pa hodimo do mesta, kjer nas oznake za Koprivnik usmerijo desno na pešpot, ki se prične vzpenjati skozi gozd. Pot naprej nas vodi po kolovozih, kjer na razpotjih sledimo markacijam, višje pa se nam z nekaj jas odpre lep pogled na sosednji Mladi vrh. Nekaj časa še hodimo po razmeroma dobro označenem kolovozu, nato pa se le ta spremeni v pešpot, ki nas preko še zadnjega travnika popelje v gozd in malo naprej še do vrha Koprivnika.

On the way: Brdo (1144m)
Trip can be prolonged to next destinations: Mladi vrh
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik preval_hlevisce - Koprivnik
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing