Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Preval Hlevišče - Mladi vrh -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Preval Hlevišče - Mladi vrh

 
Starting point: Preval Hlevišče (866 m)
Destination: Mladi vrh (1374 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 45 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 508 m
Altitude difference (by path): 525 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 306
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 30
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Zapeljemo se do Poljan nad Škofjo Loko, od koder iz semaforiziranega križišča nadaljujemo v smeri naselja Javorje. Ko prispemo v Javorje, iz križišča za Gostilno Blegoš nadaljujemo levo proti Blegošu in Staremu vrhu, v naslednjih križiščih pa sledimo oznakam za Blegoš. Ko prispemo do prevala Hlevišče, katerega prepoznamo po tem, da se v levo odcepi cesta proti cerkvi Marijinega Vnebovzetja na Gori, parkiramo na primernem mestu ob križišču.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se usmerimo na cesto, ki se s prevala odcepi proti severovzhodu in se prične vzpenjati. Hitro prispemo do manjšega križišča, kjer gremo levo, nato pa se v dveh serpentinah vzpnemo do bližnje domačije, katero obidemo po desni strani, kjer gremo po kolovozu. Ko kolovoz nekoliko višje zavije levo, gremo naravnost na travnat kolovoz, po njem pa se nekoliko višje priključimo na širši kolovoz, ki nas iz gozda pripelje na razgledno senožet, s katere se nam odpre lep razgled na Mladi in Stari vrh. Višje gremo še mimo lovske opazovalnice, nato pa se združimo s potjo, ki se prične pri POŠ Javorje, mi pa nadaljujemo naravnost v gozd, kjer se pot razcepi.
Rahlo v levo se nadaljuje pot Med gorami in pot na Koprivnik, mi pa nadaljujemo desno proti Mlademu vrhu. Pot naprej nas vodi po kolovozu, na razpotjih pa sledimo markacijam, na delu, kjer se gozd prehodno konča pa se priključimo poti Blegoš - Stari vrh, kjer se pojavijo tudi Knafelčeve markacije.
Nadaljujemo naravnost proti Mlademu vrhu ter se še naprej vzpenjamo skozi gozd. Višje postane pot bolj strma in nas pripelje na greben, kjer gremo desno, nato pa v nekaj korakih dosežemo vrh Mladega vrha.
Opis in slike se nanašajo na stanje maja 2020.

Trip can be prolonged to next destinations: Koprivnik
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh preval_hlevisce - Mladi vrh
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing