Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Preval Vrh Ravni - Kojca -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Preval Vrh Ravni - Kojca

 
Starting point: Preval Vrh Ravni (826 m)
Destination: Kojca (1303 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 20 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: partly demanding
Altitude difference: 477 m
Altitude difference (by path): 477 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 10248
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 23
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Najprej se zapeljemo v center Cerknega (do sem s ceste Idrija - Tolmin ali iz Gorenje vasi), nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri vasi Zakriž, Zakojca, Jesenica, Gorje, Poče in Trebenče. Le malo naprej pa pridemo do naslednjega križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti vasi Zakriž. Tu imamo za nadaljevanje dve možnosti; lahko nadaljujemo levo v smeri vasi Zakriž in se do omenjene vasi povzpnemo po strmi cesti ali pa nadaljujemo naravnost in se do vasi Zakriž povzpnemo po nekoliko daljši a širši cesti.
Nad vasjo Zakriž pridemo do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo desno v smeri vasi Jesenica in Zakojca. Občasno precej razgledni cesti v naslednjih križiščih sledimo v smeri Kojce. Parkiramo na prevalu Vrh Ravni katerega prepoznamo po številnih cestah in kolovozih.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča na prevalu Vrh Ravni nadaljujemo po kolovozu v smeri Kojce. Zmerno vzpenjajočemu kolovozu sledimo približno 15 minut, nato pa nas smerna tabla usmeri levo na vse bolj strmo peš pot. Pot, ki poteka skozi gozd pa nas nato mimo studenčka pripelje do prijetnega počivališča Lipje.
Naprej se pot vrne v strnjen gozd in se začne še strmeje vzpenjati. Višje strmina popusti in pot zavije desno. Sledi nekajminutno prečenje strmih pobočij in pot nas pripelje do razpotja, kjer se nam z desne strani priključi pot iz vasi Zakojca.
Nadaljujemo ostro levo v smeri Kojce po poti, ki nas le malo naprej pripelje na glavni greben omenjenega vrha. Tu pot zavije nekoliko v desno in se ponovno začne strmo vzpenjati po vse bolj razglednem vršnem pobočju gore. Višje strmina popusti in pot nas pripelje iz gozda na travnata pobočja po katerih se nato v nekaj minutah razgledne hoje povzpnemo na vrh Kojce.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca preval_vrh_ravni - Kojca
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing