Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Reka - Šebrelje -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Reka - Šebrelje

 
Starting point: Reka (253 m)
Destination: Šebrelje (639 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 20 min
Difficulty: partly demanding marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 386 m
Altitude difference (by path): 386 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer): helmet
Hiking equipment (winter): helmet, ice axe, crampons
Views: 7149
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 25
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Idrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Tolminu. Čez čas nas cesta pripelje do križišča, kjer se v desno odcepi cesta v Cerkno, mi pa tu še vedno nadaljujemo naravnost, a postanemo pozorni saj bomo kmalu prišli v kraj Reka. Takoj za koncem kraja, pa najprej opazimo oznake za Kojco ter nekaj 10 m naprej še za Šebrelje. Tu se v levo odcepi ožja cesta, ki nas čez most preko reke Idrijce pripelje do manjšega parkirišča ob informativnih tablah za Arheološki park Divje babe.
b) Z Mosta na Soči ali Podbrda se zapeljemo do kraja Bača pri Modreju, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Idriji. Le nekaj 10 m preden se začne kraj Reka zavijemo desno čez most preko reke Idrijce ter nato parkiramo na manjšem parkirišču ob informativnih tablah.

Path description (Slovenian language):

S samega izhodišča lahko že vidimo cerkev svetega Ivana, ki stoji na vrhu precej strmega grebena in nam lahko služi za boljšo orientacijo. Od izhodišča nadaljujemo po cesti, ki sprva zavije v levo in nas hitro pripelje do razpotja pri kozolcu. Nadaljujemo desno po cesti do zadnje hiše pri kateri nato nadaljujemo levo in se pričnemo strmeje vzpenjati po travnatem pobočju. Višje nas pot pripelje v gozd in se še naprej vzpenja. Občasno se nam odpre razgled proti vrhovom severno od nas, pot pa nas kmalu pripelje do manjšega sedla. V nadaljevanju pot poteka po jugovzhodni strani gore in nas pripelje na strma in na nekaj mestih tudi prepadna pobočja. Pot je sicer lepa in dokaj široka vendar nekaj previdnosti ne bo odveč. V nadaljevanju postane pot manj zahtevna in nas pripelje na cesto.
Desno vodi cesta do bližnje cerkve svetega Ivana, nedaleč stran pa je tudi arheološko najdišče Divje Babe.
V kolikor ne bomo obiskali omenjenih ciljev na razpotju nadaljujemo levo in cesta nas kmalu pripelje v vas Šebrelje.

Trip can be prolonged to next destinations: Vrhovec (1 h 40 min)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje reka - Šebrelje
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing