Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Rifugio Pelizzo - Monte Mataiur/Matajur - via Dom na Matajure

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsmonte mataiur/matajur / Rifugio Pelizzo - Monte Mataiur/Matajur
  

Rifugio Pelizzo - Monte Mataiur/Matajur (via Dom na Matajure)

 
Starting point: Rifugio Pelizzo (1320 m)
Destination: Monte Mataiur/Matajur (1642 m)
Path name: via Dom na Matajure
Time of walking: 0 h 55 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 322 m
Altitude difference (by path): 322 m
Map: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 13245
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 26
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

S ceste Tolmin - Kobarid, se v kraju Idrsko v levo (iz smeri Kobarida desno) odcepi strma cesta proti vasi Livek. Usmerimo se na omenjeno cesto, ki nas po približno 5 km vzpona pripelje v omenjeno vas. Z vožnjo nadaljujemo po vse ožji cesti, ki pelje v Italijo. Na drugi strani meje se cesta prične spuščati, mi pa ji skozi vasi Polava / Polava in Čepletišče / Cepletischis sledimo do nekoliko večjega križišča, kjer nadaljujemo desno v smeri vasi Matajur / Montemaggiore in planinski koči Rifugio Pelizzo. Cesti, ki se naprej razmeroma strmo vzpenja, v naslednjih križiščih sledimo v smeri omenjene planinske koče. Parkiramo na urejenem parkirišču tik pod kočo Rifugio Pelizzo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se najprej po stopnicah povzpnemo do planinske koče, nato pa nadaljujemo v smeri "Monte Matajur" in "Dom na Matajure". Pot naprej se zmerno vzpenja po razglednem travnatem pobočju, s katerega se nam odpirajo lepi razgledi na Beneško Slovenijo in Julijske Alpe. Višje nas pot vodi skozi pas malinovja, nato pa nas pripelje na označeno razpotje, kjer nadaljujemo levo v smeri "Dom na Matajure" (naravnost Matajur, desno Livek).
Takoj za razpotjem se pot povsem položi in se naprej nadaljuje v prečenju razglednih travnatih pobočij proti levi. Tej prijetni in lepo urejeni stezici, sledimo vse do planinske koče, le to pa dosežemo po slabih 10 minutah hoje od razpotja.
Od Doma na Matajure nadaljujemo desno ter zmerno strmi poti, ki poteka po razmeroma zložnem grebenu sledimo vse do vrha Matajurja. Od Doma na Matajure, pa do vrha potrebujemo približno 15 minut.

On the way: Dom na Matajure (1545m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur rifugio_pelizzo - Monte Mataiur/Matajur
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing