Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Rotek - Sveti Marko (Spodnje Danje) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Rotek - Sveti Marko (Spodnje Danje)

 
Starting point: Rotek (968 m)
Destination: Sveti Marko (Spodnje Danje) (878 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 20 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: -90 m
Altitude difference (by path): 5 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 483
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 17
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Škofjo Loko, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Železnikov in Tolmina. Nekaj kilometrov za Zalim Logom prispemo na križišče pri Podroštu, kjer nadaljujemo naravnost v smeri Sorice in Soriške planine (levo Petrovo Brdo in Tolmin). Ko se nam nad Sorico z leve priključi cesta s Petrovega Brda nadaljujemo desno, nato pa se proti Soriški planini peljemo le še do križišča, kjer se v desno odcepita cesti proti Zgornjim in Spodnjim Danjam. Parkiramo na primernem mestu ob cesti. V zadnjem času je zaradi sanacije ceste Podrošt - Sorica, le ta pogosto zaprta. V tem primeru uporabimo obvoz in sicer tako, da pri Podroštu nadaljujemo v smeri Tolmina, nato pa na prvem križišču desno. Po dokaj strmi cesti prispemo v Sorico, kjer se priključimo nazaj na glavno cesto proti Soriški planini.
b) Iz smeri Baške grape se zapeljemo do Petrovega Brda, od tam pa nadaljujemo levo proti Soriški planini. Malo za tem, ko se priključimo cesti iz Sorice, pa prispemo do križišča, kjer se v desno odcepita cesti proti Zgornjim in Spodnjim Danjam. Parkiramo na primernem mestu ob cesti.
c) Iz Bohinjske Bistrice z vožnjo nadaljujemo proti Soriški planini, od tam pa se pričnemo spuščati proti Sorici. Ko se po nekaj kilometrih spusta v levo odcepita cesti proti Zgornjim in Spodnjim Danjam, parkiramo na primernem mestu ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po spodnji cesti v smeri vasice Spodnje Danje. Cesta se najprej v nekaj serpentinah spusti, nato pa se nadaljuje prečno proti desni, kjer nas najprej vodi mimo dveh zaporednih slapišč (v sušnih obdobjih potoka presahneta). Sledi še nekaj minut prečenja ob lepih pogledih na okoliško hribovje, med drugim lepo vidimo tudi naš cilj cerkev sv. Marka. Ko dosežemo vas, iz križišča sredi vasi nadaljujemo desno, nato pa mimo še nekaj hiš prispemo do senožeti, po kateri se sprehodimo do že omenjene cerkvice.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2015 (oktober).

On the way: Spodnje Danje (896m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
rotek - Sveti Marko (Spodnje Danje) rotek - Sveti Marko (Spodnje Danje) rotek - Sveti Marko (Spodnje Danje) rotek - Sveti Marko (Spodnje Danje) rotek - Sveti Marko (Spodnje Danje) rotek - Sveti Marko (Spodnje Danje) rotek - Sveti Marko (Spodnje Danje) rotek - Sveti Marko (Spodnje Danje) rotek - Sveti Marko (Spodnje Danje) rotek - Sveti Marko (Spodnje Danje) rotek - Sveti Marko (Spodnje Danje) rotek - Sveti Marko (Spodnje Danje) rotek - Sveti Marko (Spodnje Danje) rotek - Sveti Marko (Spodnje Danje) rotek - Sveti Marko (Spodnje Danje) rotek - Sveti Marko (Spodnje Danje) rotek - Sveti Marko (Spodnje Danje)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing