Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Rudnik pri Radomljah - Vrtače - via Lancar

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Zasavsko - Posavsko hribovje and Dolenjskavrtače / Rudnik pri Radomljah - Vrtače
  

Rudnik pri Radomljah - Vrtače (via Lancar)

 
Starting point: Rudnik pri Radomljah (362 m)
Destination: Vrtače (758 m)
Path name: via Lancar
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 396 m
Altitude difference (by path): 435 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 331
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 40
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Iz krožišča na kamniški obvoznici zapeljemo na izvoz v smeri Volčjega Potoka, nato pa še pred Arboretumom Volčji Potok zavijemo levo na cesto v smeri Rudnika pri Radomljah. V nadaljevanju se peljemo mimo golf igrišča Arboretum, ko dosežemo prednostno cesto v Rudniku pri Radomljah, pa iz križišča nadaljujemo levo in nato parkiramo ob obeležju NOB, kjer pa je prostora za največ 2 avtomobila.
b) Zapeljemo se v Radomlje, kjer iz krožišča sredi naselja zapeljemo na izvor proti naselju Rova. Dobrih 100 m naprej od cerkve v Radomljah, pa zavijemo levo na Opekarniško ulico. V nadaljevanju se peljemo naravnost in sledimo oznakam za Rudnik. V nadaljevanju se peljemo mimo Galerije Repanšek in Glampinga OB ROBU GOZDA, nato pa kmalu na desni opazimo spomenik NOB, kjer parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po cesti, ki se nadaljuje proti severu ter se pred manjšim zaselkom razcepi. Nadaljujemo po srednji cesti, ki nas vodi mimo nekaj hiš, nato pa preide v gozd, skozi katerega se večinoma zmerno vzpenja. Višje nas pot pripelje iz gozda, kjer gremo skozi dvorišča nekaj hiš, za hišami pa se pot razcepi.
Nadaljujemo naravnost ter po travnatem kolovozu prečimo večjo senožet. Višje se kolovoz konča, mi pa nadaljujemo rahlo levo do bližnje lovske opazovalnice, kjer stopimo v gozd in po nekaj korakih dosežemo drug, širši kolovoz. Kolovozu sledimo v desno, na slabše opaznem razcepu pa izberemo levi kolovoz, tako da Grdavov hrib, ki ga vidimo pred seboj, obidemo po levi strani. Na severni strani omenjenega hriba dosežemo neizrazit greben, po katerem se nadaljuje kolovoz. Višje greben preide v pobočje, mi pa kolovozu sledimo naravnost oz. proti severu. Nekaj minut višje dosežemo asfaltno cesto Kamnik - Zgornje Palovče, mi pa ji sledimo v levo, po njej pa hodimo do mesta, kjer se z asfaltne ceste v desno odcepi gozdna cesta. Nadaljujemo po gozdni cesti, po njej pa hodimo le nekaj korakov, saj z nje nadaljujemo desno na kolovoz, s kolovoza pa še nekoliko bolj desno na pešpot, ki se strmo vzpne. Višje prečno proti desni prečimo novejši kolovoz, nato pa se še kratek čas strmo vzpenjamo. Pot se kmalu položi in nas pripelje na neizrazit Lancar, s katerega sledi zmeren spust do sedla med vrhovoma Lancar in Vrtače.
Sledi nekaj razpotij, kjer nadaljujemo proti vzhodu ter vzpon na zahodni predvrh, s katerega pa sledi malo spusta. Na manjšem prevalu dosežemo kolovoz, katerega prečimo, nato pa stopimo iz gozda in se preko razgledne senožeti vzpnemo do lovske opazovalnice. Pri opazovalnici gremo rahlo levo ter še nekaj 10 korakov nadaljujemo ob pogledu na najvišje vrhove Kamniško Savinjskih Alp, za tem pa se pot vrne v gozd, skozi katerega se vzpenja do neizrazitega in poraščenega vrha.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (december).

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače rudnik_pri_radomljah - Vrtače
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing