Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Selca - Lepo brdo -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Selca - Lepo brdo

 
Starting point: Selca (424 m)
Destination: Lepo brdo (778 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 354 m
Altitude difference (by path): 360 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 333
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 33
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se v Škofjo Loko, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Železnikom. Ko prispemo do naselja Selca, parkiramo na parkirišču pod župnijsko cerkvijo.
b) Najprej se zapeljemo v Železnike, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Škofji Loki. Ko prispemo do naselja Selca, parkiramo na parkirišču pod župnijsko cerkvijo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po pločniku in hodimo ob cesti v smeri proti Železnikom. Nasproti trgovine Mercator Selca pri prehodu za pešce previdno prečimo glavno cesto, nato pa gremo za trgovino desno na cesto v smeri Lajš. Ko malo naprej cesta proti Lajšam zavije desno, gremo levo na stransko cesto, ki nas vodi še mimo nekaj hiš in se postopoma prične vzpenjati. Za zadnjo hišo se v desno odcepi uhojena neoznačena stezica, ki nas sprva vodi ob robu gozda, nato pa zavije desno v gozd skozi katerega se vzpenja po in ob kolovozu. Višje prečimo asfaltno cesto ter se še naprej vzpenjamo po najbolje uhojeni stezici. Po nekaj minutah še enkrat prečimo asfaltno cesto, pot pa postopoma preide na gozdnat greben, po katerem se vzpenjamo do prihoda na senožet, s katere se nam odpre lep razgled, ki seže vse do Alp. Na senožeti nadaljujemo levo, kozolec pa obidemo po desni strani, malo naprej pa že stopimo na kolovoz, ki se prečno vzpenja. Nekoliko naprej prispemo do naslednje senožeti, katero pa prečimo ob skrajnem levem robu, steza pa se nato nadaljuje skozi gozd do prevala severozahodno od Lepega brda.
Tu pri manjšem znamenju nadaljujemo s kolovoza ostro desno na stezico, po kateri se v nekaj minutah vzpnemo na vrh Lepega brda, s katerega se nam odpre bolj malo razgleda.
Opis in slike se nanašajo na stanje februarja 2020.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo selca - Lepo brdo
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing