Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Selca - Miklavška gora - by road

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Selca - Miklavška gora (by road)

 
Starting point: Selca (430 m)
Destination: Miklavška gora (955 m)
Path name: by road
Time of walking: 1 h 45 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 525 m
Altitude difference (by path): 525 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 5259
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 20
Number of comments: 2
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Škofje Loke se peljemo proti Železnikom ali obratno. Le kakih 500m za (oziroma pred, če pridemo iz smeri Železnikov) vasjo Selca pa opazimo tablo z napisom športni park Rovn, ki nas usmeri levo (iz Železnikov desno). Parkiramo na parkirišču v bližini omenjenega športnega parka.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se najprej sprehodimo do koče kinološkega društva (ta se nahaja na levi - vzhodni strani parka). Tu bomo opazili strm kolovoz, ki se usmeri ostro desno navzgor (peš pot na Miklavško goro), mi pa nadaljujemo po cesti, ki poteka po desnem bregu reke Selščice in nas le nekoliko naprej pripelje do manjšega križišča, kjer nadaljujemo desno navzgor po asfaltirani cesti (v neposredni bližini križišča pa bomo opazili tudi tablo na kateri je vrisana pot na Miklavško goro).
Cesta, ki poteka skozi gozd se takoj začne strmeje vzpenjati in preči sprva precej strma pobočja. Višje cesta preide iz gozda na razgledna deloma travnata pobočja in nas nato skozi vas pripelje do manj opaznega razpotja, ki se nahaja nekoliko nad vasjo Spodnja Golica. Tu se nam z leve strani priključi pot iz Dolenje vasi, mi pa nadaljujemo po asfaltirani cesti, ki nas ob lepih razgledih pripelje do vasi Zgornja Golica. Sredi omenjene vasi pridemo na neoznačeno križišče, kjer nadaljujemo po desni cesti, ki nas le nekoliko naprej pripelje na manjši preval na katerem zapustimo cesto in nadaljujemo desno proti kapelici, ki jo lepo vidimo ob robu travnatih senožeti.
Pri kapelici se cesta dokončno spremeni v kolovoz, ki zavije v levo in se začne strmeje vzpenjati. Naprej se vzpenjamo po kolovozu, ki v polkrogu obide vrh Miklavške gore in nas le malo pod vrhom pripelje iz gozda na prijetno travnato senožet. Sledi le še 5 minutni vzpon po vse bolj razglednem pobočju do cerkvice svetega Miklavža.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
selca - Miklavška gora selca - Miklavška gora selca - Miklavška gora selca - Miklavška gora selca - Miklavška gora selca - Miklavška gora selca - Miklavška gora selca - Miklavška gora selca - Miklavška gora selca - Miklavška gora selca - Miklavška gora selca - Miklavška gora selca - Miklavška gora selca - Miklavška gora selca - Miklavška gora selca - Miklavška gora selca - Miklavška gora selca - Miklavška gora selca - Miklavška gora selca - Miklavška gora
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing