Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Šentviška Gora - Črvov vrh -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Šentviška Gora - Črvov vrh

 
Starting point: Šentviška Gora (648 m)
Destination: Črvov vrh (974 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 10 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 326 m
Altitude difference (by path): 335 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 3024
Trip rating: 4 votes
Number of pictures: 30
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

S ceste Idrija - Most na Soči, v naselju Slap ob Idrijci zavijemo desno (iz smeri Mosta na Soči ostro levo) v smeri naselij Ponikve, Šentviška Gora in Pečine. V nadaljevanju se pričnemo vzpenjati, v križiščih pa sledimo oznakam za Šentviško Goro. Ko prispemo v omenjeno naselje parkiramo na primernem mestu v bližini župnijske cerkve sv. Vida.

Path description (Slovenian language):

Cerkev obidemo po desni, pokopališče pa po levi strani ter nadaljujemo po asfaltni cesti v smeri Gorskega Vrha. Za zadnjimi hišami se asfalt konča, zložna cesta pa postopoma postane nekoliko bolj strma. Višje cesta naredi dve serpentini in nas mimo kapelice pripelje do asfaltne ceste, kateri sledimo v desno. Nekaj minut se vzpenjamo po asfaltni cesti, nato pa iz križišča nadaljujemo levo v smeri vasi Ponikve in Gorski Vrh (naravnost Bukovski Vrh in Police).
Za križiščem se cesta prehodno položi, nato pa se prične strmeje vzpenjati in nas vodi mimo domačije Travnikar, še nekoliko višje pa nas pripelje do naslednjega križišča.
V levo se nadaljuje cesta proti naselju Ponikve, v desno pa cesta proti naselju Bukovski Vrh, mi pa nadaljujemo naravnost na uhojeno neoznačeno stezico, ki se najprej vzpne čez travnik, nato pa prehodno preide v gozd, kjer prečimo prvo pašno ograjo, ko stopimo iz gozda gremo še dvakrat preko ograje.
Tu se združimo s potjo iz vasi Ponikve, mi pa nadaljujemo naravnost proti Črvovemu vrhu, kjer že vidimo antenski stolp na njem. Sledi še nekaj minut zmernega vzpona, za prečenjem pašne ograje pa nas do vrha loči le še nekaj korakov lahkotne hoje.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (december).

On the way: Gorski Vrh (827m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh sentviska_gora - Črvov vrh
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing