Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Soriška peč - Tonderškofel -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Soriška peč - Tonderškofel

 
Starting point: Soriška peč (1207 m)
Destination: Tonderškofel (1326 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 20 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 119 m
Altitude difference (by path): 135 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 1040
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 16
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Iz Podrošta ali Petrovega Brda se zapeljemo na Sorico, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Soriški planini. Ko bomo prišli do oznake ceste 6 km, bomo malo pred križem na levi opazili križ, nekaj metrov naprej, pa na desni primeren prostor, kjer parkiramo.
b) Zapeljemo se v Bohinjsko Bistrico, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Tolmina in Soriške planine. Ko prispemo do velikega parkirišča ob smučišču soriška planina, pa se pričnemo spuščati proti Sorici. Po približno 1 km spusta, bomo prišli do izrazitejšega desnega ovinka, sredi katerega se v levo odcepi označena pot na Ratitovec, mi pa tu parkiramo na primernem mestu ob križišču, na levi strani glavne ceste.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po markirani poti v smeri Ratitovca. Sprva hodimo po kolovozu, na levi pa hitro opazimo večjo hišo, katero obidemo po desni strani. Malo naprej se v desno odcepi še kratka stezica k lovski koči, mi pa nadaljujemo po kolovozu, ki se nekoliko vzpne, nato pa se položi in preči pobočja severno od vrha Tonderškofel.
Malo naprej prispemo do razpotja, kjer zapustimo markirano pot in vzpon nadaljujemo ostro desno na neoznačen kolovoz, po katerem nadaljujemo do njegovega konca. Nekaj korakov pred koncem kolovoza, na levi opazimo slabšo stezico, po kateri se v nekaj 10 korakih povzpnemo na vrh Tonderškofla.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (oktober).

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
soriska_pec - Tonderškofel soriska_pec - Tonderškofel soriska_pec - Tonderškofel soriska_pec - Tonderškofel soriska_pec - Tonderškofel soriska_pec - Tonderškofel soriska_pec - Tonderškofel soriska_pec - Tonderškofel soriska_pec - Tonderškofel soriska_pec - Tonderškofel soriska_pec - Tonderškofel soriska_pec - Tonderškofel soriska_pec - Tonderškofel soriska_pec - Tonderškofel soriska_pec - Tonderškofel soriska_pec - Tonderškofel
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing