Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Sovodenj - Ermanovec - through Miklavževa grapa

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Sovodenj - Ermanovec (through Miklavževa grapa)

 
Starting point: Sovodenj (592 m)
Destination: Ermanovec (1026 m)
Path name: through Miklavževa grapa
Time of walking: 1 h 40 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: partly demanding
Altitude difference: 434 m
Altitude difference (by path): 434 m
Map: Škofjeloško in Cerljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 11631
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 31
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Iz Ljubljane ali Kranja se zapeljemo v Škofjo Loko, od koder nadaljujemo proti Gorenji vasi. V Gorenji vasi nadaljujemo desno v smeri Cerknega in Žirov. Cesta nas nato pelje mimo vasi Trebija za katero zavijemo desno v smeri Cerknega (levo Žiri). Tej cesti nato sledimo do vasi Sovodenj, kjer parkiramo na parkirišču med trgovino in gasilskim domom.
b) Iz Tolmina se zapeljemo v Cerkno in cesti naprej sledimo proti Škofji Loki. Ko pridemo do vasi Sovodenj parkiramo na parkirišču med trgovino in gasilskim domom.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po asfaltirani cesti v smeri Ermanovca in Cerknega. Po nekaj minutah vzpona po glavni cesti pa pridemo do označenega križišča, kjer se desno odcepi cesta na Ermanovec. Usmerimo se na to cesto, ki poteka ob slikovitem potočku in nas po nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje do naslednjega križišča.
Nadaljujemo naravnost (desno Ermanovec po cesti) po cesti, ki še naprej poteka ob že prej omenjenem potoku. Cesta nato preko manjšega mostička preči potok in nas mimo manjšega zaselka pripelje do označenega razpotja.
Še naprej nadaljujemo po cesti (levo Ermanovec razgledna pot) kateri pa sledimo le še nekaj 10m do desnega ovinka. Na začetku ovinka, tik preden cesta preči potok le to zapustimo in vzpon nadaljujemo po markirani peš poti, ki se začne zložno vzpenjati skozi Miklavževo grapo. Pot se naprej kar nekaj časa vzpenja ob robu potoka, nato pa zavije desno in se začne strmeje vzpenjati. Dobro markirana peš pot, nato nekajkrat preči kolovoz in se mu višje tudi priključi. Sledi nekaj minut nekoliko bolj zložnega vzpona po kolovozu, ki preide iz gozda na razgledna travnata pobočja po katerih tudi prispemo do ceste. Nadaljujemo desno skozi manjši zaselek in cesta nas nato v zmernem vzponu pripelje do križišča v bližini koče na Ermanovcu.
Tu nadaljujemo desno (levo koča na Ermanovcu 1 minuta) po cesti, ki nas po 5 minutah nadaljnje hoje pripelje do kapelice ob kateri se nahaja večji zvon. Pri kapelici je tudi razpotje, kjer nadaljujemo po kolovozu v smeri Ermanovca do katerega imamo še 15 minut hoje. Pot naprej se zložno vzpenja po kolovozu, ki nas ob lepih razgledih v 10 minutah pripelje na drugo stran tega razglednega pobočja. Tu pa pot zavije levo in se strmeje vzpne. Tej kolovozni poti nato sledimo vse do vrha Ermanovca.
Le nekaj korakov pred vrhom pa bomo na levi strani opazili lepo razgledno točko s katere se nam odpre lep razgled.

On the way: Koča na Ermanovcu (968m)
Trip can be prolonged to next destinations: Koča na Ermanovcu, Štor
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec sovodenj - Ermanovec
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing