Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Spodnja Besnica (fish farm) - Špičasti hrib -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Škofjeloško, Cerkljansko hribovje and Jelovicašpičasti hrib / Spodnja Besnica (fish farm) - Špičasti hrib
  

Spodnja Besnica (fish farm) - Špičasti hrib

 
Starting point: Spodnja Besnica (fish farm) (410 m)
Destination: Špičasti hrib (837 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 427 m
Altitude difference (by path): 445 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 8783
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 30
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Iz Ljubljane se po stari cesti peljemo proti Kranju, tam pa se držimo glavne ceste, mi pa ji sledimo do mostu čez reko Savo. Tik pred mostom zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo naravnost v smeri Besnice. Naprej se peljemo skozi kraja Rakovica in Spodnja Besnica, nato pa pri tabli konec Spodnje Besnice zavijemo levo v smeri Ribogojnice. Naprej se držimo oznak za Ribogojnico, mi pa cesti sledimo do Zdravilnega studenca, kjer na primernem prostoru ob informativni tabli parkiramo.
b) Z Jesenic ali Bleda, se po avtocesti peljemo proti Ljubljani, mi pa ji sledimo do izvoza Kranj - zahod. Z vožnjo nadaljujemo po stari regionalni cesti proti Ljubljani, mi pa se po njej peljemo do Kranja, kjer takoj za mostom preko reke Save zavijemo desno v smeri Besnice. Naprej se peljemo skozi kraja Rakovica in Spodnja Besnica, nato pa pri tabli konec Spodnje Besnice zavijemo levo v smeri Ribogojnice. Naprej se držimo oznak za Ribogojnico, mi pa cesti sledimo do Zdravilnega studenca, kjer na primernem prostoru ob informativni tabli parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po makadamski cesti, ki se zložno vzpenja skozi gozd. Že kmalu pridemo do manjšega razpotja, kjer se v desno odcepi markirana pot proti Svetemu Mohorju, mi pa še nekaj minut hodimo po cesti, kateri v križiščih sledimo v smeri Špičastega hriba. Še nekoliko naprej, pa nas cesta pripelje do manjše lesene koče, katera se nahaja na levi strani ceste.
Ravno na tem mestu, pa na desni strani opazimo oznako za Špičasti hrib, ki nas usmeri desno v breg. Pot naprej se sprva strmo vzpne, nato pa se že po nekaj metrih položi in se nadaljuje v zložnem vzponu. Po nekaj minutah zložnega vzpona stopimo na gozdno cesto, katero le prečimo ter na drugi strani le te poiščemo nadaljevanje markirane poti. Pot, ki se nadaljuje skozi gozd, nas nekaj časa vodi po neizrazitem grebenu, nato pa zavije nekoliko v desno, kjer se za kratek čas položi. Sledi kratko prečenje, nato pa se pot prične strmo vzpenjati. Višje prečimo kolovoz, pot pa preide na še nekoliko bolj strm z gozdom poraščen greben. Pot, ki skoraj ves čas poteka skozi gozd, pa nas višje pripelje na označeno razpotje, kjer nadaljujemo naravnost navzgor (levo Sveti Jošt, desno Sveti Mohor).
Nadaljujemo v smeri Špičastega hriba, katerega vrh dosežemo po dobrih 5 minutah nadaljnje hoje.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib spodnja_besnica_ribogojnica - Špičasti hrib
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing