Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Spodnja Dobrava - Stovc (Stolec) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Spodnja Dobrava - Stovc (Stolec)

 
Starting point: Spodnja Dobrava (486 m)
Destination: Stovc (Stolec) (474 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 20 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: -12 m
Altitude difference (by path): 5 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 242
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 14
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Brezje, nato pa sledimo oznakam za Kropo in Podnart, po glavni cesti pa se peljemo do naselja Posavec, kjer gremo desno proti Otočam in Mišačam. V Otočah za prečenjem železniške proge nadaljujemo naravnost (levo Zaloše) proti Mišačam, v Mišačah pa levo proti Srednji Dobravi on Kropi. V nadaljevanju se peljemo skozi Zgornjo in Srednjo Dobravo, nato pa že prispemo v Spodnjo Dobravo, kjer dobrih 100 metrov naprej od kapelice cesta zavije desno, naravnost pa se nadaljuje slepa ulica. Ob omenjenem križišču se prične opisana pot, primernih mest za parkiranje pa v bližini ni.Parkiramo lahko na večjem parkirišču ob župnijski cerkvi v Srednji Dobravi, kar pa nam pot podaljša za slabih 10 minut.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se usmerimo v slepo ulico, ki po levi strani obide nekaj hiš, cesta pa se nato postopoma spremeni v kolovoz. Na razpotju ob robu gozda nadaljujemo naravnost, nekaj minut naprej pa gremo levo. Pot naprej se nekoliko zoži, mi pa gremo na manjšem razpotju desno, zložna in na dele nekoliko zaraščena steza pa nas pripelje do razpotja v bližini Stovca, mi pa nadaljujemo naravnost proti Stovcu, kamor nas usmerja smerna tablica na drevesu. Nekaj 10 korakov naprej že prispemo do razgledišča, vpisna skrinjica pa se nahaja le malo bolj v desno.
Opis in slike se nanašajo na stanje avgusta 2020.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
spodnja_dobrava - Stovc (Stolec) spodnja_dobrava - Stovc (Stolec) spodnja_dobrava - Stovc (Stolec) spodnja_dobrava - Stovc (Stolec) spodnja_dobrava - Stovc (Stolec) spodnja_dobrava - Stovc (Stolec) spodnja_dobrava - Stovc (Stolec) spodnja_dobrava - Stovc (Stolec) spodnja_dobrava - Stovc (Stolec) spodnja_dobrava - Stovc (Stolec) spodnja_dobrava - Stovc (Stolec) spodnja_dobrava - Stovc (Stolec) spodnja_dobrava - Stovc (Stolec) spodnja_dobrava - Stovc (Stolec)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing