Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Spodnja Lipnica (Kolnica) - Suharna - via Vrtača

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Škofjeloško, Cerkljansko hribovje and Jelovicasuharna / Spodnja Lipnica (Kolnica) - Suharna
  

Spodnja Lipnica (Kolnica) - Suharna (via Vrtača)

 
Starting point: Spodnja Lipnica (Kolnica) (491 m)
Destination: Suharna (952 m)
Path name: via Vrtača
Time of walking: 1 h 10 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 461 m
Altitude difference (by path): 461 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Author: igorrogi
Views: 2260
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 15
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Naklo, Podtabor ali Brezje, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Krope. V križišču, kjer se v smeri naravnost nadaljuje cesta proti Kropi zavijemo desno ter se v nadaljevanju peljemo skozi Kamno Gorico. Naprej se še nekaj časa peljemo po Lipniški dolini, nato pa zavijemo levo v smeri Spodnje Lipnice ter Lovske koče na Taležu. Pred zaselkom Kolnica parkiramo desno na parkirišču. b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Lesce ali Radovljica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Radovljice ter pozneje vasi Lancovo, Lipnica ter Kamna Gorica. V nadaljevanju cesta preko mostu preči reko Savo ter se na drugi strani postopoma prične vzpenjati. Pot naprej nas vodi skozi Lancovo, nato pa se spustimo v Lipniško dolino, kjer že kmalu zavijemo desno v Spodnjo Lipnico. Čez kakšen slab kilometer pred zaselkom Kolnica parkiramo levo pred mostom na parkirišču.

Path description (Slovenian language):

Izhodišče je levo pred mostom preden pridemo v zaselek Kolnica. Tu je na voljo manjše parkirišče. Pot nas vodi navzgor najprej po gozdni vlaki mimo manjšega izvira, ko pridemo na prvo razpotje, gremo desno po gozdni vlaki, na naslednjem razpotju levo, ko se vlaka položi nato pa desno po novo narejeni vlaki. Od tu se začne pot strmo vzpenjati najprej po gozdni vlaki in nato po stari poti v okljukih, vmes gremo mimo znamenja in klopce na Počivavu ter dalje do Ravni, ko pride pot na gozdno vlako, gremo levo, naravnost je tabla za Razpok. Po 50 m zapustimo vlako in gremo desno po slabši poti proti Vrtači po grebenu, na razpotju na koncu Vrtače gremo levo po slabše vidni poti. Nato pridemo do gozdne vlake kjer gremo levo in po 100 m dosežemo razgledno točko na Suharni (Suhrni). Pot je od pomladi 2020 markirana in lepo označena.

On the way: Počivav (747m), Vrtača (950m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
spodnja_lipnica_kolnica - Suharna spodnja_lipnica_kolnica - Suharna spodnja_lipnica_kolnica - Suharna spodnja_lipnica_kolnica - Suharna spodnja_lipnica_kolnica - Suharna spodnja_lipnica_kolnica - Suharna spodnja_lipnica_kolnica - Suharna spodnja_lipnica_kolnica - Suharna spodnja_lipnica_kolnica - Suharna spodnja_lipnica_kolnica - Suharna spodnja_lipnica_kolnica - Suharna spodnja_lipnica_kolnica - Suharna spodnja_lipnica_kolnica - Suharna spodnja_lipnica_kolnica - Suharna spodnja_lipnica_kolnica - Suharna
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing