Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Tolmin - Kozlov rob - learning trail

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpskozlov rob / Tolmin - Kozlov rob
  

Tolmin - Kozlov rob (learning trail)

 
Starting point: Tolmin (215 m)
Destination: Kozlov rob (426 m)
Path name: learning trail
Time of walking: 0 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 211 m
Altitude difference (by path): 211 m
Map: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 9208
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 27
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Zapeljemo se v Tolmin, tam pa pri semaforju na vrhu klanca zavijemo desno (če prihajamo iz smeri Kobarida pa levo) proti Zatolminu. Po dobrih 50 m od semaforja prispemo na manjše križišče, kjer nadaljujemo rahlo levo (naravnost Zatolmin). Naprej se peljemo po cesti Brunovega drevoreda, mi pa se po njej vozimo do oznak za pot na Kozlov rob. Parkiramo na primernem prostoru ob začetku poti na Kozlov rob.

Path description (Slovenian language):

Ob izhodišču opazimo oznake za Grad, ki nas usmerijo na široko stezo, ki se vzpne skozi gozd. Že po krajšem vzponu pridemo na razpotje, kjer nadaljujemo desno v smeri Učne poti na Kozlov rob, oz. Grad (levo trim steza).
Pot nadaljujemo po široki in zložni poti, le ta pa nas hitro pripelje do vodohrana. Za vodohranom se pot še kratek čas zložno vzpenja, nato pa preide v strnjen gozd, skozi katerega se nato enakomerno vzpenja. Lepo urejeni in dobro vzdrževani poti, na razpotjih sledimo v smeri Učne poti, le ta pa nas višje vodi preko lesenega mostička, za katerim hitro prispemo do starega vojaškega bunkerja. Vzpon še naprej nadaljujemo po zmerno vzpenjajoči se poti, le ta pa nas pripelje do razgledišča, s katerega se nam odpre lep pogled na Tolmin z okolico. Pot naprej se še za nekaj minut vrne v gozd, nato pa nas malo pod vrhom pripelje iz gozda, kjer se nam priključi Grajska pot. Tu nadaljujemo desno ter po nekaj korakih nadaljnje hoje stopimo do obnovljenih ruševin nekdanjega gradu na Kozlovem robu.

Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob tolmin - Kozlov rob
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing