Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Vešter - Vrh soteske (Križna gora) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Vešter - Vrh soteske (Križna gora)

 
Starting point: Vešter (372 m)
Destination: Vrh soteske (Križna gora) (735 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 363 m
Altitude difference (by path): 370 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 460
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 27
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se v Škofjo Loko, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Železnikom. Še pred cestno tablo, ki označuje konec Škofje Loke, pa bomo na desni strani opazili znamenje, za njim pa podjetje Modri val, kjer se prične opisana pot. Ob izhodišču ni urejenih parkirnih mest za pohodnike.
b) Zapeljemo se v Železnike, nato pa sledimo glavni cesti proti Škofji Loki. Ko prispemo v Škofjo Loko, bomo na levi strani ceste opazili podjetje Modri val, kjer se prične opisana pot. Ob izhodišču ni urejenih parkirnih mest za pohodnike.

Path description (Slovenian language):

Od trgovine, avtokleparstva in avtoličarstva Modri val, nadaljujemo po lokalni cesti, ki pelje skozi naselje Vešter. Nekoliko naprej, na manjšem križišču nadaljujemo levo, tako da novejša stanovanja obidemo po levi strani. Za parkiriščem, kjer je dovoljeno parkirati le stanovalcem na naslovu Vešter 20a in 20b, se asfalt konča, makadamska cesta pa nekoliko naprej še po desni strani obide zadnjo hišo. Ko smo desno od omenjene hiše nadaljujemo po levem kolovozu, ki se nadaljuje po manjši dolinici, za transformatorjem pa gremo še enkrat rahlo levo, na še nekoliko ožji kolovoz. Z omenjenega kolovoza, ki preči senožet, gremo po nekaj korakih ostro levo, na uhojeno neoznačeno stezico, ki preide v gozd. Nekaj minut se vzpenjamo po gozdnati stezici, nato pa dosežemo kolovoz, kateremu sledimo v levo. Nekoliko naprej gremo s kolovoza rahlo desno na uhojeno pot, ki se v nadaljevanju prečno vzpenja, vodi pa nas tudi pod nekaj krajšimi previsi. Višje sledi še nekaj razpotij, kjer sledimo bolje uhojeni poti, ko se pot položi, pa se prehodno priključimo na slabšo cesto, kateri sledimo v levo. S ceste gremo že po nekaj korakih, pri skladovnici drv desno, na prvem razcepu za skladovnico pa izberemo levo pot. V nadaljevanju se najprej zmerno, nato pa strmo vzpenjamo skozi gozd, na razpotjih pa še vedno sledimo bolje uhojeni stezi. Višje se pot položi in se razcepi.
Nadaljujemo levo po za spoznanje slabše uhojeni poti (naravnost lovska koča in cerkev Sv. Križa na Križni gori), po kateri se v nekaj minutah vzpnemo na gozdnat vrh.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (april).

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora) vester - Vrh soteske (Križna gora)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing