Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Vitovlje - Skozno -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Vitovlje - Skozno

 
Starting point: Vitovlje (400 m)
Destination: Skozno (671 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: demanding
Altitude difference: 271 m
Altitude difference (by path): 415 m
Map: Goriška 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 7027
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 15
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

S hitre ceste Vipava - Nova Gorica se usmerimo na izvoz Selo in cesti naprej sledimo v smeri vasi Črniče in Šempas. Ko pridemo do vasi Vitovlje postanemo pozorni, saj bomo sredi vasi zapustili glavno cesto in z vožnjo nadaljevali v smeri kmetije Maloščevo (odcep je označen). Naprej se peljemo skozi vas po ozki in strmi cesti, ki nas višje pripelje do table z napisom »Vitovska krožna pot«. Nadaljujemo levo mimo še zadnjih hiš po vse bolj strmi cesti, ki se le nekoliko višje spremeni v makadamsko cesto ob kateri nato parkiramo (najprimernejše parkirno mesto je med četrto in peto postajo križevega pota).

Path description (Slovenian language):

Od izhodišča, ki se imenuje Križišče, nadaljujemo po vse slabši makadamski cesti, ki nas že po nekaj minutah hoje pripelje do dobro označenega razpotja, kjer nadaljujemo levo v smeri »Trpinovšče, spominska plošča in Vodice« (desno Vitovski hrib).
Vzpon nadaljujemo po sprva precej zložnem kolovozu, ki višje preide v strnjen gozd. Kolovoz se nato strmeje vzpne in nas po nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje do Vodic, kjer se nahaja spominsko obeležje NOB.
Naprej se kolovoz spremeni v peš pot, ki se nadaljuje v prečnem vzponu proti severozahodu. Čez čas se pot še strmeje vzpne in nas za tem pripelje na razpotje, kjer se priključimo poti s Kopitnika.
Nadaljujemo levo v smeri »Skozno« po poti, ki se postopoma začne spuščati. Tej poti, ki ima še nekaj označenih razpotij, nato sledimo vse do jame in naravnega mostu Skozno.

Trip can be prolonged to next destinations: Kopitnik
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
vitovlje_krizisce - Skozno vitovlje_krizisce - Skozno vitovlje_krizisce - Skozno vitovlje_krizisce - Skozno vitovlje_krizisce - Skozno vitovlje_krizisce - Skozno vitovlje_krizisce - Skozno vitovlje_krizisce - Skozno vitovlje_krizisce - Skozno vitovlje_krizisce - Skozno vitovlje_krizisce - Skozno vitovlje_krizisce - Skozno vitovlje_krizisce - Skozno vitovlje_krizisce - Skozno vitovlje_krizisce - Skozno
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing