Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zadnjica - Hunting cottage Na Utrci -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpshunting cottage na utrci / Zadnjica - Hunting cottage Na Utrci
  

Zadnjica - Hunting cottage Na Utrci

 
Starting point: Zadnjica (650 m)
Destination: Hunting cottage Na Utrci (1500 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h 30 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 850 m
Altitude difference (by path): 850 m
Map: Triglav 1:25.000
Hiking equipment (summer): helmet
Hiking equipment (winter): helmet, ice axe, crampons
Views: 4266
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 31
Number of comments: 4
Access to starting point:

Kranjska Gora-Trenta 50.serpentina. We turn on a macadam road here and drive till a gate where we park on a parking lot.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po cesti, le ta pa nas mimo nekaj hiš (predvsem vikendi) v približno 15 minutah pripelje do mesta, kjer se cesta razcepi na dva dela (ob križišču je bilo nekoč parkirišče, danes pa je parkiranje prepovedano).
S starega parkirišča se usmerimo na levo cesto v smeri Pogačnikovega doma na Kriških podih (desna cesta vodi proti Prehodavcem in Doliču). Po 15 minutah nadaljnje hoje nas cesta pripelje do spodnje postaje tovorne žičnice, kjer se le ta konča.
Vzpon nadaljujemo po markirani peš poti (mulatjeri), ki se zmerno vzpenja skozi gozd. Pot, ki se vzpenja nad dolino Belega potoka, pa nas hitro pripelje na zelo strma pobočja (nevarnost padajočega kamenja), čez katera vodi zelo široka peš pot. Pot naprej preči grapo Veliki Presek, za katero pridemo na kratko izpostavljeno polico, preko katere pridemo s pomočjo jeklenice. Naprej se pot vrne v gozd, kjer se v številnih okljukih zmerno vzpenja. Nekoliko naprej nas pot pripelje pod manjši previs, kjer bomo lahko opazili številne paličice, ki jih pohodniki postavljajo, da se skala ne zvali v dolino (paličice so postavljene bolj za šalo, kot zares). Pot naprej preči nekaj manjših grap, nato pa nas mimo kapelice pripelje do večje grape. Z nekaj previdnosti (nezahtevno) prečimo omenjeno grapo za katero se v nekaj minutah nadaljnje hoje povzpnemo do prijetnega počivališča (dve klopi ob poti). Naprej prečimo še eno večjo grapo (v zgodnjem poletju možnost snežišča), nato pa se pot vrne v gozd. Višje gozd postaja vse redkejši, pot pa nekoliko bolj strma in vse bolj razgledna.
Na višini približno 1500 m, na mestu, kjer markirana pot zavije v desno, bomo pri nekoliko večji skali opazili neoznačeno stezico, ki zavije v levo in nas po minuti hoje pripelje do lovske koče.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci zadnjica - Hunting cottage Na Utrci
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing