Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zalog - Velika Poljana - via Mala Poljana

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsvelika poljana / Zalog - Velika Poljana
  

Zalog - Velika Poljana (via Mala Poljana)

 
Starting point: Zalog (600 m)
Destination: Velika Poljana (1410 m)
Path name: via Mala Poljana
Time of walking: 2 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: demanding
Altitude difference: 810 m
Altitude difference (by path): 810 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer): helmet
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe, helmet
Views: 7105
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 3
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Kranj zahod in cesti naprej sledimo v smeri Golnika. Že kmalu za vasjo Tenetiše, bomo opazili oznake za vas Goriče, ki nas usmerijo desno na lokalno cesto. Le nekoliko naprej pridemo do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo desno v smeri vasi Trstenik in Preddvor. Mi pa tudi tej cesti ne sledimo dolgo, saj bomo že po nekaj metrih opazili tablo z napisom Zalog, ki nas usmeri levo na vzpenjajočo cesto, kateri nato sledimo do omenjene vasi. Sredi vasi, nekoliko pred cerkvijo, bomo opazili cesto, ki z glavne zavije v desno. Usmerimo se na to cesto, ob kateri kmalu opazimo markacije. Tej cesti naprej sledimo še približno 1km, nato pa parkiramo na enem od parkirišč ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po cesti ob kateri smo parkirali, le ta pa postaja vse slabša in nas višje pripelje do spomenika NOB, kjer le to zapustimo in vzpon nadaljujemo desno po vzpenjajočem kolovozu. Na mestu, kjer kolovoz, po katerem nadaljujemo vzpon zavije v levo, bomo na desni strani opazili stezico, ki se začne strmeje vzpenjati skozi gozd (začetek ni označen).
Pot ob kateri opazimo redke markacije, nas nato mimo manjše kapelice pripelje do slabše označenega razpotja, ob katerem na razgledni vzpetini opazimo prijetno klopco.
Nadaljujemo rahlo levo v smeri Male Poljane (smerna tabla je nekoliko naprej od razpotja) po poti, ki nas po nekaj nadaljnjih korakih hoje pripelje v z gozdom poraščeno dolino. Vse slabše vidna stezica, se naprej vzpenja po omenjeni dolini, ki postaja vse ožja in se postopoma spremeni v graben. Naprej se vzpenjamo po komaj vidni stezici, ki se vzpenja med dvema strmima pobočjema. Pot, ki je v glavnem prekrita z listjem in je na določenih delih izpostavljena padajočemu kamenju, pa nas višje pripelje na sprva precej razrit kolovoz, po katerem v nekaj minutah izstopimo iz gozda na spodnji del Male Poljane. Kolovoz po katerem nadaljujemo vzpon, pa nas po nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje do lovske koče na Mali Poljani.
Z Male Poljane, od koder se nam priključi pot od doma pod Storžičem, nadaljujemo desno v smeri Velike Poljane. Pot, ki naprej poteka po kolovozu, gre hitro v gozd, kjer se nato prečno vzpenja. Po nekaj minutah hoje pridemo do razglednega pobočja, s katerega se nam odpre lep pogled na okoliške gore. Le nekoliko naprej kolovoz zavije v desno in nas po krajšem vzponu pripelje na zgornji rob Velike Poljane, od koder se v nekaj minutah spustimo do koče.
Zalog - Mala Poljana 2:00, Mala Poljana - Velika Poljana 15 minut.

On the way: Mala Poljana (1325m)
Trip can be prolonged to next destinations: Krničarjeva koča na planini Javornik, Grebenc (5 min), Dom na Kališču, Storžič (2 h 15 min)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana zalog - Velika Poljana
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing