Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zaloše - Stovc (Stolec) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Zaloše - Stovc (Stolec)

 
Starting point: Zaloše (389 m)
Destination: Stovc (Stolec) (474 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 25 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 85 m
Altitude difference (by path): 90 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 364
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 19
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice pri razcepu Podtabor zapeljemo v smeri Tržiča in Ljubelja, nato pa takoj zapustimo hitro cesto in gremo desno proti Zvirčam in Kropi. Iz krožišča zapeljemo na drugi izvoz v smeri Podbrezij in Krope, v Podbrezjah pa gremo desno proti Radovljici, Kropi in Podnartu. V nadaljevanju se peljemo proti Radovljici, že kmalu pa zavijemo ostro levo proti Podnartu in Kropi. Sledi še nekaj spusta, nato pa prečimo reko Savo, za mostom pa že prispemo v Podnart, kjer gremo desno, nato pa sledimo oznakam za Zaloše. Ko prispemo v Zaloše, se v manjšem križišču ob katerem se nahaja znamenja prične opisana pot. Ob izhodišču ni urejenih parkirnih mest.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana zapeljemo na izvoz Brezje, nato pa sledimo oznakam za Kropo in Podnart. Ko prispemo do naselja Posavec gremo desno proti Otočam, kjer se peljemo čez most preko reke Save, za železniško progo pa gremo levo in se zapeljemo do sosednjega naselja Zaloše, kjer sev manjšem križišču ob katerem se nahaja znamenja prične opisana pot. Ob izhodišču ni urejenih parkirnih mest.

Path description (Slovenian language):

Od križišča pri znamenju se usmerimo na stransko cesto, po njej pa se vzpnemo mimo nekaj hiš do zadnje hiše. Od zadnje hiše nadaljujemo po kolovozu, ki preide v gozd, na razpotjih pa se držimo desnih odcepov. Višje nas oznake za Stovc usmerijo še nekoliko bolj v desno, nato pa se prečno vzpnemo čez kratko strmo pobočje.
Na vrhu strmega dela nadaljujemo rahlo desno, nato pa po zložni poti hitro dosežemo vpisno skrinjico na Stovcu, nekaj korakov naprej pa še do lepega razgledišča.
Opis in slike se nanašajo na stanje februarja 2020.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zalose - Stovc (Stolec) zalose - Stovc (Stolec) zalose - Stovc (Stolec) zalose - Stovc (Stolec) zalose - Stovc (Stolec) zalose - Stovc (Stolec) zalose - Stovc (Stolec) zalose - Stovc (Stolec) zalose - Stovc (Stolec) zalose - Stovc (Stolec) zalose - Stovc (Stolec) zalose - Stovc (Stolec) zalose - Stovc (Stolec) zalose - Stovc (Stolec) zalose - Stovc (Stolec) zalose - Stovc (Stolec) zalose - Stovc (Stolec) zalose - Stovc (Stolec) zalose - Stovc (Stolec)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing