Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zgornja Polskava - Sveti Trije kralji -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Pohorje, Dravinjske gorice and Halozesveti trije kralji / Zgornja Polskava - Sveti Trije kralji
  

Zgornja Polskava - Sveti Trije kralji

 
Starting point: Zgornja Polskava (294 m)
Destination: Sveti Trije kralji (1181 m)
Path name: -
Time of walking: 4 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 887 m
Altitude difference (by path): 887 m
Map: Pohorje - izletniška karta 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: MARJANA720
Views: 351
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 0
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste izvoz Slovenska Bistrica-sever, se usmerimo proti Slov. Bistrici ter na križišču Slov. Bistrica-Maribor zavijemo desno po stari cesti za Maribor do vasi Zg. Polskava. V centru Zg. Polskave (nasproti pošte) je parkirišče, kjer se lahko parkira pred KUD-m na Mladinska ul. 12.

Path description (Slovenian language):

Pot začnemo izpred oglasne table PD Pohorje v centru kraja Zg. Polskava (Mladinska ul. 12), preko mostu in ob reki Polskavi sledimo markacijam po regionalni cesti do razpotja, kjer zavijemo levo po cesti za Kočno. Pri ostrem ovinku sledimo markaciji v levo, po gozdni poti do ceste kjer nas pripelje do vasi Kočno, enih najlepših vasi v Slovenije. Skozi vas si lahko ogledamo pri vsaki kmetiji muzej na prostem. Po cesti sledimo markacijam do gozda, kjer zavijemo na ostrem ovinku desno v gozd do ruševin gradu Gromberg. Pri gradu zavijemo po markirani poti levo ter ponovno nazaj na cesto. Nadaljujemo do kapelice kjer zavijemo s ceste desno skozi gozd do cerkve sv. Martina.
Ob koncu cerkve sv. Martina zavijemo desno, skozi vas Šmartno na Pohorju, mimo kapelice ter na ovinku (pri tabli) zavijemo desno mimo gostišča Dovnik. Po cesti do križišča Smrečno, kjer zavijemo levo v gozd po makadamski cesti, do razpotja Trije Kralji-Areh. Nadaljujemo za kmetijo čez travnik v gozd do ribnika. Ob levi strani ribnika nadaljujemo po gozdu do ceste, ki nas levo usmeri v zaselek Smrečno. Tam se nam pridruži pot po Bistriškem vintgarju (Močnik). Prečimo most in po 200 m na križišču zavijemo desno in se po nekaj metrih levo usmerimo v gozdu. V zmerni strmini nadaljujemo po poti, vmes enkrat prečimo asfaltno cesto, malo pred koncem se nam z leve priključi pot iz Velikega Tinja. Nadaljujemo po gozdu do cerkve sv. Trije kralji, kjer je tudi cilj.

On the way: Reka Polskava (338m), Muzej na prostem - vas Kočno (402m), Grad Gromberg (427m), Cerkev sv. Martina (774m), Gasilski dom Šmartno na Pohorju (773m), Ribnik (758m), Močnik (760m), Cerkev sv. Treh kraljev (1181m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing