Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Žnidarjeva planina - Ribenska planina -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Škofjeloško, Cerkljansko hribovje and Jelovicaribenska planina / Žnidarjeva planina - Ribenska planina
  

Žnidarjeva planina - Ribenska planina

 
Starting point: Žnidarjeva planina (952 m)
Destination: Ribenska planina (965 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 35 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 13 m
Altitude difference (by path): 65 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 732
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 14
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Naklo, Podtabor ali Brezje, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Krope. V križišču, kjer se v smeri naravnost nadaljuje cesta proti Kropi zavijemo desno ter se v nadaljevanju peljemo skozi Kamno Gorico. Naprej se še nekaj časa peljemo po Lipniški dolini, nato pa zavijemo levo v smeri Spodnje Lipnice ter Lovske koče na Taležu. Spodnja Lipnica se kmalu konča, nato pa se po makadamski cesti pričnemo vzpenjati proti Jelovici, kjer sledimo oznakam za Talež in Goško Ravan. Višje se v desno odcepi cesta proti Taležu, mi pa slabši cesti sledimo v smeri Goške Ravni, ko cesta proti Goški Ravni zavije ostro v levo pa nadaljujemo naravnost proti Ribenski planini. Sledi še nekaj prečnega vzpona in prispemo do križišča, ob katerem se nahaja obnovljena koča (na zemljevidih je ta del označen kot Žnidarjeva planina).
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Lesce ali Radovljica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Radovljice ter pozneje vasi Lancovo, Lipnica ter Kamna Gorica. V nadaljevanju cesta preko mostu preči reko Savo ter se na drugi strani postopoma prične vzpenjati. Pot naprej nas vodi skozi Lancovo, nato pa se spustimo v Lipniško dolino, kjer že kmalu zavijemo desno v Spodnjo Lipnico, od koder z vožnjo nadaljujemo proti Taležu. Spodnja Lipnica se kmalu konča, nato pa se po makadamski cesti pričnemo vzpenjati proti Jelovici, kjer sledimo oznakam za Talež in Goško Ravan. Višje se v desno odcepi cesta proti Taležu, mi pa slabši cesti sledimo v smeri Goške Ravni, ko cesta proti Goški Ravni zavije ostro v levo pa nadaljujemo naravnost proti Ribenski planini. Sledi še nekaj prečnega vzpona in prispemo do križišča, ob katerem se nahaja obnovljena koča (na zemljevidih je ta del označen kot Žnidarjeva planina).

Path description (Slovenian language):

Od križišča na Žnidarjevi planini se usmerimo na levo cesto v smeri Ribenske planine (na smerokazu Ribnska planina in planina Ribno), po kateri se zložno do zmerno vzpenjamo. Višje se cesta položi in prispemo na zgornji rob Ribenske planine, od koder se nam odpre lep pogled na planino.
Tu cesta zavije rahlo v desno, z nje pa se še bolj v desno odcepi cesta proti Kravji dolini. Nadaljujemo naravnost ter se pričnemo rahlo spuščati, s širše ceste pa gremo kmalu rahlo levo na stransko cesto, ki se polkrožno prične spuščati ob robu Ribenske planine. Nižje se cesta položi in hitro prispemo do pastirske koče na Ribenski planini.
Opis in slike se nanašajo na stanje julija 2020.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
znidarjeva_planina - Ribenska planina znidarjeva_planina - Ribenska planina znidarjeva_planina - Ribenska planina znidarjeva_planina - Ribenska planina znidarjeva_planina - Ribenska planina znidarjeva_planina - Ribenska planina znidarjeva_planina - Ribenska planina znidarjeva_planina - Ribenska planina znidarjeva_planina - Ribenska planina znidarjeva_planina - Ribenska planina znidarjeva_planina - Ribenska planina znidarjeva_planina - Ribenska planina znidarjeva_planina - Ribenska planina znidarjeva_planina - Ribenska planina
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing