Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Partisan hospital Franja

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Partisan hospital Franja

  hut       waterfall  
Country: Slovenia
Mountain range: Škofjeloško, Cerkljansko hribovje and Jelovica
Elevation: 601 m / 1972 ft
Temperature: - °C / - °F
Lat/Lon: 46,1535°N / 14,0284°E
Type: hut, waterfall
Weather forecast:
Su
Mo
Tu
We
Th
Views: 471111
Popularity: 87% (386th place)
Number of paths: 1
Number of GPS tracks: 0
Description of mountain (Slovenian language):

Bolnica Franja je nekdanja partizanska vojna bolnišnica, ki se nahaja v soteski Pasice nad Dolenjim Novaki. Bolnica je delovala od konca leta 1943 do maja 1945. Bolnica je sestavljena iz številnih manjših lesenih barak, ki so stisnjene v sotesko Pasice.
18. septembra leta 2007, pa je širše cerkljansko območje zajela huda nevihta, ki je povzročila močne hudourniške poplave. Takrat je voda odnesla vse razen ene barake. Hudourniška voda, pa je s seboj odnesla tudi vse predmete, ki so bili shranjeni v barakah, ki so služile kot muzej. Do danes so našli približno 30% predmetov, ki so jih shranili v muzej v Cerknem.
Po poplavah septembra 2007, so pričeli s sanacijo in obnovo barak ter bolnico leta 2010 ponovno odprli za javnost. Cena za ogled bolnice Franja je 4 € za odrasle in 2,5 € za otroke (cenik maj 2011).

Surroundings within radius of km:
Webcams in radius of  km:
Blegoš, Bohinj, Črna prst, Davča, Gorenja vas, Gorje, Kobla, Koča na Starem vrhu, Kojca, Kravja Črna gora, Orožnova koča na planini za Liscem, Petrovo Brdo, Planinska koča Mrzlk, Podlanišče, Porezen, Ratitovec, Ravne pri Cerknem, Ravne v Bohinju, Rudno, Šebreljski Vrh, Smučišče Cerkno, Soriška planina, Stari vrh, Travnik, Trebija, Zgornja Sorica, Žiri
Share:
 facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Pictures:
Partisan hospital Franja Partisan hospital Franja Partisan hospital Franja Partisan hospital Franja Partisan hospital Franja Partisan hospital Franja Partisan hospital Franja Partisan hospital Franja Partisan hospital Franja Partisan hospital Franja Partisan hospital Franja Partisan hospital Franja Partisan hospital Franja Partisan hospital Franja Partisan hospital Franja Partisan hospital Franja

Hiking Trips:

TimeDifficulty
Dolenji Novaki - Partisan hospital Franja 18 mineasy marked wayHiking description contains pictures
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing