Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
tinejr / Zadnja sporočila

tinejr - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
tinejr16. 10. 2012 07:53:13
( mala paklenica ) Put od Rudijevog doma do Boča vrlo je dobra i zanimljiva.U jedno smjer je 17,6km. Sa srednjim tempom potrebno je oko
4h30min do 5h u jedno smjer.Inače je to zanimljiva kondicijska tura.Više si možeš pogledati kad utipkaš u google Boč - Rudijev dom na Donački pod stranicom www.pespoti.si
Lijepi pozdrav.
tinejr11. 09. 2012 10:12:13
Čomo Lungma je star Tibetanski izraz za Mt.Everest. V prevodu bi to pomenilo Božanska mati snega, zemlje, sveta.Pred leti sem v eni literaturi zasledil, da Čomo Lungma v prevodu pomeni tudi streha sveta.Verjetno še obstajajo različni izrazi. Lp!
tinejr17. 07. 2012 11:07:13
Tudi jaz si jih prinesem iz vsakega osvojenega vrha. Poiščem nekako najprimernejše, katere nato počistim in jih s tračno brusilko zbrusim na dnu, da so ravni in lepo stojijo. Nato z rdečim flomastrom ( za risanje po kamnu ) napišem ime vrha ter višino in še z belim in rdečim flomastrom ( za risanje po kamnu ) narišem markacijo. Počakam par minut, da se posuši in nato še s čopičem nanesem po celem kamnu prozorno glazuro za kamen.Počakam, da se posuši in zadaj napišem datum, ko sem bil na vrhu.Tako dobim izredno lep pristen spomin na osvojen vrh. Vse kamne imam kot dekoracijo v sobi in na različnih mestih po hiši.Kakšnega tudi podarim, ker je izredno lep in poseben poklon.Flomastre širine 1 do 2 milimetra, čopiče ter prozorno glazuro za kamen imajo v trgovinah ARTIS. Več informacij na www.artis-trgovina.si Lep pozdrav.
tinejr4. 07. 2012 08:45:25
pikaq !Odpravljaš se v visokogorje kjer je čelada obvezna ali zelo priporočljiva in nikakor ne boš izpadla smešna. V takšnih primerih ne glej na mnenje drugih, ampak v prvi vrsti prisluhni svoji intuiciji, ter poskrbi za svojo varnost, da ne boš kdaj obžalovala, ker zaradi lastnega občutka, da si s čelado na glavi in varovalnim kompletom važička nisi poskrbela za svojo varnost. Srečno !
tinejr24. 12. 2011 19:56:59
Danes sem naredil kratko turo na Donačko Goro.Izhodišče iz Kupčinjega Vrha preko potočka.Med potjo ni posebnosti,ni pa odveč previdnost proti zdrsu, ker je sneg dobro zgažen in v višjem predelu pomrznjen. Na vrhu je danes zjutraj močno pihal hladni jugo. Razgledi pa so bili čudoviti in zaradi teh se venomer splača obiskati vrh Donačke Gore.
tinejr29. 11. 2011 17:48:35
Viharnik in Turbo, lepo sta mi podala informacijo o prenočitvi v bivaku, ter o razmerah v zimskem času okrog bivaka pod Skuto.Sedaj si lažje predstavljam dejstva okrog zimskih nočitev.
Obema hvala za podatke!
Srečno!
tinejr29. 11. 2011 13:14:53
Pozdravljeni!
Prosim,če mi lahko kdo iz lastnih izkušenj pove kakšne so razmere do bivaka pod Skuto, v zimskih - snežnih razmerah.Kakšne so temperature v nitranjosti ponoči - ali je znosno za prenočit? Priporočate kakšen plinski gorilnik ali je dovolj spalna vreča ter seveda topla oblačila?
Hvala za odgovor!
Lep pozdrav.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies