Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
CD / Zadnja sporočila

CD - Zadnja sporočila

Začete teme:
CD30. 11. 2013 16:23:19
Kdor bo te dni hodil kaj po Krnski skupini. Sneg je napihan, vsakih par metrov so druge razmere, od trde klože, pršiča, mestoma ledu, do škripavca. Vsaj do rdečega roba ni neke nevarnosti plazov, ker je snega bolj malo. Severna pobočja so bila videti pa bolj zalita..no snega je maaalo več.
Slike so od včerajšnjega popoldneva...danes je oblačno z rahlim sneženjem v višinah...
Komentari:
CD25. 05. 2022 11:08:38
V soboto 21.5. sem pod Malim Rateškim Mangartom najdu rokavice... turne S velikost.
Nekdo jih je pozabil ob poti.
So kot nove in vrjetno bo lastnik vesel če se vrnejo k njemu nasmeh
naj mi javi, tisti k jih je pozabu... kr na mejl:
damjancvek@yahoo.com
CD25. 05. 2022 11:08:35
V soboto 21.5. sem pod Malim Rateškim Mangartom najdu rokavice... turne S velikost.
Nekdo jih je pozabil ob poti.
So kot nove in vrjetno bo lastnik vesel če se vrnejo k njemu nasmeh
naj mi javi, tisti k jih je pozabu... kr na mejl:
damjancvek@yahoo.com
CD15. 10. 2021 12:53:38
V nedeljo smo bili gor. sneg strnjeno zacne od sedla naprej. pot je dobro uhojena do konca. Sneg je trd, ker je kr mraz je po moje še zmeraj trd. Ni pa nobenih težav tudi če maš navadno pohodniško opremo. Macesni pa komaj začenjajo rumeneti... mogoče bodo res konec meseca "ta pravi"
CD20. 07. 2020 10:22:24
ja, kopen je... ta nov sneg se pa tud ni prijel... hehe
CD20. 07. 2020 09:47:25
V soboto s kolegom šla po Amaliji na vrh Montaža skozi Findeneggov ozebnik. Pot je Ok. Prvo snezisce je bilo potrebno prečiti z derezami, ostala se da obhoditi. Pri prečenju nad dolino Dunje je pa v zacetku pri spustu z grebena pot malo uničena in zdrapana. Tudi jeklenica je malo uničena, zato je potrebna previdnost, ker se vse melini pod nogami (zemlja, kamenje).
Tik pod vrhom naju je dočakalo še sneženje, de je bilo prou čarobnonasmeh
Spust prek pipanove lestve na pl. Pecol, kjer pa že rahlo deževalo. Skratka odlično izkoriščen dan nasmeh
CD16. 08. 2019 09:44:12
Na rožnco opravil zanimivo hitro turo iz najnižje točke TNP, Tol. korit na vrh Miguca. Najprej sem šel do vasi Čadrg, malo je steze, več je ceste. Naprej po lepo označeni stezi do dalejnega Kala in potem do planine Na kalu. Od tam pa ni blo več daleč do vrha Migovca. Nazaj sem šel mimo Tol. Raven spet malo po cesti in stezah (lepo označeno) mimo zalaza spet do Tminke v korita. Vsakič ko grem po tej poti mimo zapuščenih hiš, te odnese malo v preteklost in se zamislim s spoštovanjem do takratnega življenja v teh grapah. Sploh ker vem da moj nono izhaja iz te grape...
V Koritih, pa se za razliko od zjutri pankar trlo turistov. Prav je tako, saj je sezonanasmeh Sledilo je še terapevtsko hlajenje nog v prijetno hladni Tminki... aaa ja, je pašalonasmeh
CD27. 12. 2018 13:32:46
Krasen dan v tem koncu. Sreda 26.12..sneg zacne ze v dolini, a ga je le za vzorec... se pozna da je inverzija, ker na parkingu je kot v hladilniku, medtem ko je na planini Krni dol prou prijetno. Zvezna snežna podlaga začne šele nekje pri razcepu v škrbino Riomoz. Do vrha je uglavnem kloža, ki mestoma na drzi cloveka. So pa tud bolj kompaktni odseki. Pod klozo je vcasih tudi led, tako da se se kaki kosi tudi odpeljali. Je pa malo snega tako da nam to ni prestavlalo kakšno nevarnost. Na sedlu smo potegnili še desno na manjši vrh na grebenu, kjer smo imeli boljši razgled. Za vecjo uzivancijo tega konca bo pa treba še počakat na obilnejše padavine... se ve katere... hehe.
CD21. 12. 2017 07:38:32
V torek bil pod južno steno Batognce. Razmere-zbit pršič, na določenih mestih pa spihano do ledene podlage, ki je nastala verjetno zaradi dežja, ki je padal ob odjugi. Plošča je videti precej solidno zalita. Po sledeh v snegu sem razbral da so v smer Krna hodili vsaj štirje (+dva sta smučala). Je pa kar mraz te dni tako da razmere ostajajo iste, se pravi pod ploščo uležan celc, mestoma spihano, trda tudi ledena podlaga spodaj. Kako je višje (plošča, vrh) pa ne vem.
CD30. 10. 2017 20:54:49
Bili gor včeraj (nedelja 29.10.2017) pri bivaku Luka Vuerich. Derez nismo potrebovali, bilo sicer mestoma malo ledeno, vendar je tako malo snega, da se da stopiti na suho oziroma v mehek sneg, ki pa ni tako potencialno nevaren za zdrs. Skratka potrebna je malce večja previdnost kot pri kopni poti, vendar še zmeraj so razmere zelo ugodne. Lp in varen korak.
CD23. 10. 2017 22:47:38
Krn danes dopoldan. Snega za vzorec, nekaj vec ga je kjer je napihan. Še najmanj ga je v bistvu na vrhu kjer je najbolj spihan.Tekom dneva je hitro kopnel, tako da bodo razmere verjetno kmalu spet letnemežikanje.

Fotografije so le s telefona, tako da niso ne vem kako kvalitetne...

Za nas domačine je ta Krn že kar "zglodan" ampak ni ki, razočara pa ne nikolinasmeh
CD4. 12. 2016 18:37:35
Cesta prevozna do zadnjega tunela.Razmere za vzpon po slovenski res odlične. Na dveh bolj izpostavljenih delih je jeklenica iz snega, ostalo pa odličen sneg za "pikat". Več pa v fotografijah.
CD9. 10. 2016 15:28:26
Moj prvi sneg v prihajajoči zimi, kje drugje kot tukajnasmeh. Četudi ga je bilo malo, je bil videti, kot cukr na pustnem krofu. Krasno je blo... prou Maestralnomežikanje
Cesta je prevozna do sedla. Zjutraj je bila od koče naprej malo zasnežena in ledena, potem pa je sonce stopilo sneg na njej. Naredil sem krog po sedlu, do prvih jeklenic italjanske poti na Mangart(levo od slovenske grape) in nazaj grede še skok na začetek grebena Malih špic. Do jeklenic italijanske poti za Mangart je sneg prhek, tam se pa začne pojavljati led pod tem prhastim snegom. U glavnem, fajn je blo... Slikce so žal samo z mobitela.
CD10. 02. 2016 19:52:19
Evo,žal žal, dva (tri) dni za zadnjim vpisom,je dež odplaknil še tisto skromno snežno, ne odejo, bolje rečeno rjuho mežikanje
Je bil pa tokrat Kolovrat odlično razgledišče za dobiti malo občutka glede stanja snega na Krnu, Krnčici, nad Razorjem...itd.
Sicer pa, zakaj več bo treba it seveda bl od blizu iti pogledat.
CD27. 12. 2015 16:22:03
Včeraj na vrhu ob sončnem vzhodu. Sicer so slikce od včeraj, ampak verjamem, da so razmere bile danes identične. Bilo je čudovito, bi rekli lahko temu tudi za dražit prijateljemežikanje
CD24. 11. 2015 19:32:00
V nedeljo do zatrepa doline. Snega za vzorec. Hribi pa tudi počasi le dobivajo zimsko obleko. Pred tem pa še skok po lovski stezi na Planinico, kjer res začutiš veličino Loške stene.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies